Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset  “BARINMA SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

 “BARINMA SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

İYİ Parti İl Başkanı Afşin Karacan, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili seçimlerine yönelik açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
 “BARINMA SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

 Sandıkların kurulmasına sayılı günler kaldığını aktaran Başkan Karacan, İYİ Parti olarak vatandaşın ve iş dünyasının sorunlarını tespit ettiklerini, çözüm yöntemlerini oluşturduklarını ve sorunları kökünden çözüme kavuşturacaklarını ifade etti. Antalya genelinde yaşanan konut ve barınma sorununa dikkat çekten Karacan, “Konut ve barınma sorununu ‘İYİ’ler çözecek” açıklamasında bulundu.

“HERKES EV SAHİBİ OLACAK”
‘Konut Edinme ve Barınma Hakkı’ kapsamında herkesin sağlıklı, güvenli, alt yapısı tamamlanmış konuta erişimini kolaylaştıracak tedbirleri bir bir hayata geçireceklerini vurgulayan Karacan, “ Toplu Konut İdaresi’nin aslı görevi olan ‘Sosyal Konut’ üretimine odaklanmasını sağlayacak, bu amaçla ihtiyaç duyulan kaynakları tahsis edeceğiz. Sağlayacağımız güven, istikrar ve düşük enflasyon ortamıyla maliyetlerin öngörülebilir hale gelmesini sağlayacak, konut sahibi olmak isteyen alt gelir grubu vatandaşlara uzun vadeli ve uygun koşullu kredi imkanı sağlayacağız. Sosyal konut üretimini hızlandıracak, dar gelirli ailelerin kira öder gibi konut sahibi olmalarını sağlayacağız. Konut üretiminde çağdaş bir şartname, kodlama ve maliyet sistemi oluşturacağız” dedi.

SORUNLARI BİR BİR ÇÖZECEĞİZ
Antalya’daki kira artışlarının ev sahibi olmayan vatandaşları büyük sıkıntıya soktuğuna değinen Karacan, kiralık konutlarla ilgili yaşanan sorunlarla ilgili açıklamalarda da bulundu. Artan kiralar nedeniyle yüzlerce insanın sorun yaşadığına değinen Karacan, “Artık insanlar dernekler kurarak seslerini duyurmaya, yüksek kiralara çözüm üretmeye çalışıyorlar” dedi. Başkan Karacan yüksek kira ücretlerinin çözümüne ilişkin açıklamalarını şöyle devam ettirdi:
“Kirada oturan dar gelirli yurttaşlarımıza gelir düzeylerine göre kira yardımı yapacağız. Bölgeler arası sosyo-ekonomik gelişmişlik farklarını azaltarak, halkımızın bulunduğu şehirlerde yaşamasını temin edeceğiz. Vatandaşlarımız hiçbir endişe duymasın, bizler sorunları biliyoruz ve 14 Mayıs’ta bizlere şans vermeleri halinde her şeyin düzeleceğine bizzat yaşayarak şahit olacaklar.”

HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nevzat Can Ünsal, Simülasyon Hatası’yla Antalya’da

Nevzat Can Ünsal, Simülasyon Hatası’yla Antalya’da