Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset CHP Antalya İl Kongresi'nin tüm detayları| Zafer Kamacı'nın

CHP Antalya İl Kongresi'nin tüm detayları| Zafer Kamacı'nın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38’inci Antalya Olağan İl Kongresi’nde mevcut Başkan Nuri Cengiz ve Nail Kamacı yarıştı. Yeni İl Başkanı Kamacı seçildi.

10 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP Antalya İl Kongresi'nin tüm detayları| Zafer Kamacı'nın

Mali Müşavir Altan Ayaz’ın adaylığı divan tarafından kabul edilmezken, blok liste ile gidilen seçimi kazanan Nail Kamacı, ön seçim vurgusu yaparak “CHP halka karşı Türkiye’ye karşı sorumludur” dedi.

CHP 38’inci Antalya Olağan Kongresi’nin Divan Başkanı CHP Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer olurken, kongreye CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Önceki dönemlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Mustafa Akaydın ve Bekir Kumbul, Milletvekilleri, Cavit Arı, Aliye Coşar, Sururi Çorabatır, Mustafa Erdem, önceki dönemlerden milletvekilleri Aydın Özer, Rafet Zeybek, Çetin Osman Budak, Tuncay Ercenk, ilçe teşkilat başkanları, yöneticiler ve partililer katıldı.

WhatsApp Image 2023-10-08 at 18.21.42

Cumhuriyet Halk Partisi 38’inci Antalya Olağan Kongresi’nde iki adayla gidildi. Mevcut İl Başkanı Nuri Cengiz ve 22’nci dönem CHP Milletvekili Nail Kamacı’nın aday olduğu seçimde daha önce partide görev almış ve gençlik kollarından yetişmiş olan Mali Müşavir Altan Ayaz’ın adaylık başvurusu divan tarafından kabul edilmedi. Ayaz’ın listesini 3 dakika geç verdiği Divan tarafından ifade edilirken, iki adayın olduğu ve tabandan tepki gelmesine rağmen ‘Blok’ liste ile gidilen seçimi Nail Kamacı 390 oy ile il başkanı seçilirken Cengiz 208 oyda kaldı.

“UMUTSUZLUK YOK”

Nuri Cengiz, “Cumhuriyet Halk Partisi İI Başkanlığı sorumluluğunu aldıktan sonra yönetimimizdeki yoldaşlarımla birlikte değil elimi, bedenimi taşın altına koyarak Antalya İl Örgütü'nün önce CHP Genel Merkezi'nde sonra Türkiye'de başarı çıtasını en tepeye çıkarmayı olmazsa, olmazımız yaptık. Kimileriniz beni eleştirdiniz! Çünkü kimileriniz her söylenene cevap verecek, kendi partisi içinde elini masaya vuracak, belediye başkanlarıyla, milletvekilleriyle, genel merkez yöneticileriyle kavga edecek, parti içi ötekileştirmeye neden olacak il başkanı profili istediniz. Oysa ki, Antalya İl Örgütü'nün kavgaya değil, sükûnete ve ortak akla ihtiyacı vardı. Ben de partimin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönetim anlayışını şiar edindim. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na sözümüz var! Antalya Büyükşehir başta olmak üzere 19 ilçemizi Cumhuriyet Halk Partisi'ne kazandıracağız.

Bu yetkiyi bana verdiğinizde partimizle aynı yaşta olan Cumhuriyetimizin 100. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partimizin il başkanı olmanın onuru ve gururuyla Türkiye tarihine Antalya İl Örgütü olarak not düşeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi Antalya çatısı altında birilerinin delegelerimizi tek oy fazla almak adına ceza kesmesine benim yönetimimde asla izin vermem. Vermeyeceğim. Belediye başkanlarımız için sahada hizmete oy istedik, onlar seçilmiş olarak tüm seçmenlere hizmet borcunu ödemesi boyunlarının borcu...

Siyaseti parti yönetimlerine bırakacaklar. Bizler partimiz adına siyasetimizi yaparken onlar hizmet yarışında olacak. Sapla samanı birbirine karıştırmak; partimizin belediye başkanlarına yakışmaz. Bugün delegelerimizin içinde bulunduğu durum belediye başkanlarımızın hizmet yerine parti içi siyaset yapmasından kaynaklanmaktadır. İşte sırf bu yüzden Bizim yönetimimizde tehdit yerine saygı olacak! Bizim yönetimimizde umutsuzluk yerine umut olacak! Bizim yönetimimizde baskılar yerine özgürlükler olacak! Bizim yönetimimizde kavga değil, barış olacak! Bizim yönetimimizde demokrasi sözde değil özde olacak! Bizim yönetimimizde ahde vefa olacak! Yarınlara parmak sallayarak değil, sevgiyle, saygıya inançla hep birlikte yürüyeceğiz” dedi.

“KİMSENİN EMRİ ALTINA GİRMEM”

Nail Kamacı, “14 ve 28 Mayıs’ları yaşadık. Bu bizim için çokta iyi bir sonuç değildi. Bu sonuçlar hakkımızda olmayabilirdi. Partimiz de değerlendirmeler hep farklı yapıldı. Hepimizin bir sorumluluğu var. Ben bu partinin içinden gelen biriyim. CHP yeniden yapılanmalıdır. CHP kendine gelmelidir. Üyelerle ilişkiler bitti bunun çözümü önseçimdir. Benim arkamda kimse yok. Arkadaşlar ‘Senin il başkanı olmanı’ istiyoruz’ dediler. Bende buradayım. Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçe başkanları benim aday olmam konusunda ortak mutabakata vardılar. Daha sonra belediye başkanları ile görüştüm. Daha önce milletvekili veya belediye başkanı olurken sizi desteklediği zaman gayet iyiydi ama beni desteklediği zaman acaba bir sorun mu var? diye soruyorlar. Nail Kamacı’yı hiç kimsenin emri altına girmez. Bu partide disiplin işleyecek. Ben bu işe hazırım” dedi.

 “KİRLİ PAZARLIKLARIN İÇERİSİNE GİRMEYECEĞİZ”

Divan tarafından adaylık başvurusu kabul edilmeyen Altan Ayaz, “Dün akşam itibariyle ciddi bir imza desteği bize verilmiş olmasına rağmen bugün sabah geldiğimiz noktada imzalarımız muktedirlerin baskıyla geri çektirilmiş, bize destek veren değerli il delegelerimiz ne yazık ki sindirilmiştir. Bugün geldiğimiz noktada ‘İmza veremem, ama oyum senin’ gibi parti içi demokrasinin yüz karası bir durumla karşı karşıya kaldık. Yaşanan bu gelişmeler nedeniyle imzalarımızı tam zamanında yetiştiremedik. Biz genciz, bu partinin vicdanıyız, biz bu partinin onurlu üyeleriyiz. Biz kirli pazarlıkların, kapı arkası hesaplaşmaların içerisine girmeyeceğiz. Biz bu partinin onuruyuz. Daha yolumuz uzun. Hepinizle bu onurlu siyaseti yapmaya devam edeceğiz. Bilmenizi isterim ki, bu kongreyi talepsiz, pazarlıksız noktalıyor olmanın övüncüyle tamamlıyorum. Seçecekleri yeni il başkanları, çok değerli, sayın belediye başkanlarımıza hayırlı olsun. Çakalların ulumasına, karşı örgütlü olmak için, örgütün iradesini egemen kılmak için, muktedirlerin saltanatını yıkmak için geliyoruz. Hepinizi en devrimci duygularımla selamlıyorum” diyerek eleştirilerde bulundu.

“PARTİMİZİ BÖLMEYE ÇALIŞIYORLAR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Divan Başkanı Semra Dinçer yaptığı konuşmada, “38. Olağan İl Kongremizi gerçekleştiriyoruz. Hepimizin, partimizin, örgütümüzün yanlışlarının, doğrularının, eksikliklerinin ortaklaşa konuşulacağı, muhasebesinin yapılacağı ve bu muhasebenin sonunda da ortak yolu bulacağımız kongrelerdir. Tarladaki çiftçinin umudu biziz, ayın sonunu nasıl getireceğim diye düşünen emeklinin umudu biziz. Umutsuzluğa yer yok, 25,5 milyonun umudu biziz ve biz bu umudu daha da büyütmek zorundayız. Biz 100 yıllık çınarız. Dışarıdan baskılar var, dışarıdan partimizi bölmek için bir takım çabalar var. Bu 100 yıllık çınardan bir tane yaprak bile düşüremeyecekler. 2024 seçimlerinde, nasıl 11 büyükşehri aldıysak Manisa’yı da Denizli’yi de Bursa’yı Balıkesir’i de alacağız” dedi.

özgür özel-1

“CHP AYAKTA”

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, “Toplumdaki bir grubun hak ve menfaatlerini korumak için kurulur partiler. CHP, herkesten yana olamaz. CHP, işçiden yanadır, CHP, yoksuldan, esnaftan, memurdan, orta direkten, ezilenden yanadır, CHP halktan yanadır. CHP, sosyal demokrat bir partidir. Bundan sonraki süreçte CHP’nin Altı Ok’unun tarihsel gerekliliğine inanarak olgusal gerçekliğini sahiplenerek ve içinde bulunduğumuz çağın gereklerine göre Altı Ok’u aşındırmadan geliştirerek cesur, kararlı bir siyaset yapmamız lazım" dedi. Özel, "İçinde bulunduğumuz değişim tartışmalarında bunu sadece sayın Genel Başkanımıza indirgemek kendisine, geçmişine, emeğine haksızlık olur. Yola çıktığım gün kendisine de kamuoyuna da söyledim; ben bir değişimi savunuyorum, ancak vefalı bir değişim öngörüyorum. Eğer ki derseniz hadi Özgür görev sende, ben bu takımı şampiyon yaparım, ben bu partiyi sizinle birlikte iktidar yaparım, ben bu partiyi sizinle birlikte ayağa kaldırırım. Kalkın ayağa, kalkın ve bu partiyi iktidar yapın. Ben size güveniyorum. Ben size inanıyorum, bu parti ayağa kalkarsa Türkiye ayağa kalkar. İşte Antalya ayakta, CHP ayakta. Göreceksiniz buluşacağız iktidarda. Atatürk’ün partisi ikinci parti olamaz, mağlubiyetlere razı olamaz” dedi.

“CESUR SİYASETE İNANIYORUM”

Özgür Özel, “Cumhuriyet’in 100’üncü yılındayız. Partimizin kuruluşunun 100’üncü yılını hep birlikte geçtiğimiz günlerde kutladık. Hiç şüphe yok, hep birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni kazandığımız 2019 Yerel Seçimleri’nden beri ki o yerel seçimlerde 60 günde 41 ilde 247 belediye başkan adayımızı tanıtmış bir kardeşiniz, evladınız olarak o günden Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimi olduğuna inandığımız, toplumu inandırdığımız, mücadelesini verdiğimiz 14 Mayıs Seçimi’ne kadar 81 ilde 973 ilçede nereden davet aldıysam ilse il, ilçeyse ilçe, beldeyse belde, bu seçim için koştum, gayret gösterdim. Bu gayretlerimin önceki kısmına da 14 Mayıs, 28 Mayıs arasında büyük bir şokla başladığımız, moralleri yükseltip sandığa motivasyonu artırmak için görevlendirildiğimiz Muğla’daki 9 mitingden sonraki geldiğim Kaş’ta, Kumluca’da, Serik’te, Manavgat’ta, Antalya merkezde 7 farklı ilçemizde hep birlikte otobüsün üstünde bu Cumhuriyet tarihinin en önemli seçiminde adayımız kazansın ve Türkiye kazansın diye mücadele verdik. Cumhuriyeti kuran kadrolar da Türkiye’ye demokrasiyi getiren kadrolar da 70’lerde ortanın solu ile işçi sınıfındaki dinamizmi ve emek mücadelesinin rüzgarını alan kadrolar da pozisyonunu ona göre buna göre değil kendi olması gerektiği yere göre belirlemiştir. Bu cesur siyasete inanıyorum, sizleri bu cesur siyasete destek vermeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

“İKTİDARDA BULUŞACAĞIZ”

Özel, “Ben görevimi yaparken Süleyman Soylu’ya karşı, Hulusi Akar’a karşı, başbakanlara, Recep Tayyip Erdoğan’a karşı, sizin yüzünüzü hiç öne eğdim mi? Sizin yüzünüzü hiç yere düşürmedim. Bundan sonra da hangi göreve gelirsem eğer ki derseniz hadi Özgür görev sende, ben bu takımı şampiyon yaparım, ben bu partiyi sizinle birlikte iktidar yaparım, ben bu partiyi sizinle birlikte ayağa kaldırırım. Kalkın ayağa, kalkın ve bu partiyi iktidar yapın. Ben size güveniyorum. Ben size inanıyorum, bu parti ayağa kalkarsa Türkiye ayağa kalkar. İşte Antalya ayakta, CHP ayakta. Göreceksiniz buluşacağız iktidarda. Atatürk’ün partisi ikinci parti olamaz, mağlubiyetlere razı olamaz” diye konuştu.

“KİMSEYE BORCUMUZ YOK”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Bugüne kadar kimseyi ötekileştirmeden Gazi Paşa'dan, Kaş'a kadar 19 ilçe belediye başkanı demokrasi inancımızla ötekileştirmeden kentli adına çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Gittiğimiz ilçelerimizde iş ihtiyacı olan gençlerimizi, kadınlarımızı ilçe başkanlarımızın söylediği kefil olduğu şekilde, liyakatli olduğu şekilde işe aldık. Ben hiçbir ilçede gidip kendim birilerini işe almadım. Başta gençlerimiz olmak üzere çalışmalarına azim ve kararlılıkla devam etmektedir. Önümüzdeki yerel seçimlerde 8 olan belediye başkanı sayımızı arttırmak için meclis üyesi sayımızla ilgili meclisimizde gördüğünüz gibi zaman zaman sıkıntılar yaşadığımız her türlü baskıya rağmen zor günlerden geçtiğimizi hepiniz bilirsiniz ama biz halka hizmeti, hakka hizmet olarak bildik, aynı azimle çalışmaya devam ediyoruz. 4,5 yılda Türkiye'nin bütçesine göre en borçlu belediyesini aldık. Çalmadan, çaldırmadan ihalelerimizi şeffaf bir şekilde yaptık. Ne günü geçmiş emekçilere borcumuz ne kurum ve kuruluşlara borcumuz var. Bundan sonra da hiçbir kurum ve kuruluşa borcumuz olmadan köylüsüyle, çiftçisiyle hep birlikte ilçe belediyelerimizde belediye başkanlarımızın da sayısını arttırarak yeni kongrenin hayırlı olacağı düşüncesiyle öncelikle il başkanlığında yarışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Nail Kamacı’nın Yönetim Kurulu: Tekin Açıkkalın, Anıl Akbulut, İrfan Akgün, Taner Akpınar, Ali İhsan Altınbilek, Mustafa Altıner, Ümüt Aslan, Ömer Can Atmaca, Gazi Baykın, Necla İnci Bayrak, Esin Bayrı, Şenay Demiralay, Burhan Demiröz, Neclet Döş, Fevzihan Duygu Engin, Tahir Erdem, Günay Fırat, Serpil Gül, Mustafa Kozak, Ali Müncester, Mustafa Fatih Özcan, Buğra Özçelik, Sezer Selçuk, Özge Sönmez, Mehmet Tosun, Hatice Kübra Turan, Erdem Uğur, Lokman Uysal, Ziya Berkhan Yaman, İsmail Yılmaz, Kadir Zeybek, Mehmet Zorlu

Disiplin Kurulu: Hikmet Balaban, Ali Çamlıdağ, Hüseyin Eroğlu, Mansur Kılavuz, Selda Kurter, Bülent Pehlivan, Osman Selen, Ahmet Serteser, Umut Yılmaz

Kurultay Delegeleri: Mehmet Vural Arıkan, Şakir Aydın, Adem Barış, Muhittin Böcek, Şükrü Ceylan, Uygar Çarban, Fahri Şereh Çimen, Pamuk Değirmenci, Deniz Demirgöz, Nilüfer Deveci, Mustafa Düzenli, Hüseyin Erşin, Semih Esen, Demet Gündüz, Ali Hancı, Nail Kamacı, Bülent Kandemir, İsmail Karadeli, Fahretdin Karagöz, Murat Kaya, Mustafa Köleoğlu, Ahmet Kumbul, Önder Kurnaz, Zafer Menekşe, Fahri Oğuz, Gökhan Ölmez, Kamile Bahar Önal, Şükrü Sözen, Hasan Şahin, Ümit Uysal, Kenan Yıldız, Mehmet Ali Yılmaz, Halil Yurtsever.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Metrobüste 20 yaşındaki öğrenciyi herkesin içinde tac*z etti

Metrobüste 20 yaşındaki öğrenciyi herkesin içinde tac*z etti