Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Ali Babacan: İstanbul ve Ankara'da aday çıkaracağız

Ali Babacan: İstanbul ve Ankara'da aday çıkaracağız

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul ve Ankara'da kendi adaylarını çıkaracaklarını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ali Babacan: İstanbul ve Ankara'da aday çıkaracağız
MUHABİR: Kamer Durdu

Gazetecilerle bir araya gelen Babacan, Altılı Masa, yeni kabine, yerel seçimler ve ittifak konularına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Babacan, hem genel merkez yönetiminin hem de teşkilatlarının aday çıkarma yönünde tutum aldığını vurguluyor. Bu tutum doğrultusunda, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere, 81 şehirde aday göstereceklerini kaydediyor. Babacan, İstanbul için aklında bir adayın olduğunu söylüyor.

Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Yeni Anayasa önerisine mesafeli: "Şu an Anayasa'ya uymayan bir yönetim var. Anayasa'ya uymayan yönetimin getirmeye çalıştığı Anayasa'ya uyabileceğine dair garanti yok. Samimiyet testinden geçmeleri gerekiyor. Anayasa'ya uymaları gerekiyor. Yoksa değişikliğin anlamı yok. Yarın ona da uymayacaklar, ne anladık?"
  • Altılı Masa bitti: "Altılı Masa fiilen yok ama bitiren biz olmadık. Ve şu an hiçbir partide işbirliği iklimi yok. Kendi teşkilatımızla ve genel merkezimizle yaptığımız istişareler sonucu kendi adaylarımız ve ismimizle girmeye karar verdik."
  • CHP ile ittifak yok: "Tabanımız ve genel merkezimizde kahir ekseriyet 'Kendimiz girelim' diyor. Genel merkezden sadece üç kişi 'Ortak liste' dedi."
  • İstanbul ve Ankara'da aday çıkaracağız: "Niyetimiz İstanbul ve Ankara'yı erken açıklamak. Bazı yerlerde gecikebilir. DEVA belediyeciliği, temiz belediyecilik diye manifesto yayınlıyoruz ve aday olacak kişiler ona imza atıp aday olacak. Niye yanlış düzlemde başkalarıyla aday yapalım ki? 'Oradan biz nemalanıp' diye düşünülen işin içinde olmayız."
  • Erdoğan ile işbirliği yok: "'Kadroda değişiklik var, rasyonaliteye dönüş olabilir mi?' diye bir algı var ama hukuk ve özgürlükler konusunda değişiklik yok. İçişleri Bakanı değişti diye bir ülkede suçlu suçsuz, suçsuz suçlu olursa o ülke hukuk devleti olmuyor. Bunu yapan da aynı kişi, öncesini yapan da. Bir grup yer değiştirip başka grubun önü mü açılıyor, bilmiyoruz."
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ÖZEL HARAKETÇI HÜSEYİN ŞİMŞEK ŞEHİT OLDU!

ÖZEL HARAKETÇI HÜSEYİN ŞİMŞEK ŞEHİT OLDU!