Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Akşener'in Ümit Dikbayır sorusuna: 'Ahlak duygusu siyasette çok önemlidir' yanıtı

Akşener'in Ümit Dikbayır sorusuna: 'Ahlak duygusu siyasette çok önemlidir' yanıtı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın ihraç talebiyle disipline sevk edilmesiyle ilgili olarak kendisine yöneltilen soruya cevap verirken, "Edep, hayâ, ahlâk duygusu siyasette çok önemlidir" dedi. Ayrıca, Akşener partisinin Çanakkale Belediye Başkan adayını da kamuoyuna açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akşener'in Ümit Dikbayır sorusuna: 'Ahlak duygusu siyasette çok önemlidir' yanıtı
KAYNAK: Haber Merkezi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çanakkale İl Başkanlığı'ndaki ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akşener'e, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın televizyon programındaki iddiaları sorulduğunda, Akşener, önümüzdeki 5 ay içinde gerçekleşecek olan seçimlere odaklanacaklarını ve Türkiye'nin tüm illerinde aday çıkarma kararı aldıklarını belirtti. Ayrıca, Akşener, bu süreçte muhalif ve yandaş medyanın kendilerine yönelik eleştirilerine dikkat çekti. Dikbayır'ın iddialarına dair Akşener'in açıklamaları şu şekilde;"Ben izlemedim ama arkadaşlarımızın özet olarak anlattıklarından çıkardığım şu: Çok üzüldüğümü ifade ediyorum. İddia sahibinin isimlendirdiği kişilerin 'Bunlar iftiradır' diyerek mahkemeye gittiği bir süreç bu. İlgili arkadaşın da tedbirli olarak disipline verildiği bir süreçte, hukuk açısından sadece bunu söyleyebilirim. Daha ayrıntılı bir cümle kurmam mümkün değil. Ama tekrar söylüyorum; edep, hayâ, ahlâk duygusu siyasette çok önemlidir."

Ne olmuştu?

Ümit Dikbayır'ın ihraç istemiyle disipline sevk edilmesiyle ilgili olarak, Dikbayır'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in aile bireyleri, özel kalem müdürü ve eşinin banka hesaplarını incelettirdiği, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri'nden şahsi, ailesi ve üçüncü kişilere ihale veya iş alınmasına aracılık ettiği, ayrıca parti kasasında paranın eksik olduğu iddiaları ortaya atılmıştı. Dikbayır, dün akşam katıldığı bir televizyon programında, İYİ Parti Mali İşler Başkanı Sedat Aksakallı ile aralarında geçen bir diyalogu anlatarak, Akşener'in özel kalem müdürü Esma Bekar hakkında açıklamalarda bulundu: "Sedat Aksakallı'ya, 'Bu partinin mali işler başkanıyım senden bana para gelmedi' dedim. 'Ben Esma Hanıma ve kocasına verdim' dedi... Ben bu süreçte Esma Bekar’ın Ankara, İstanbul belediyelerini arayıp 'Ümit Dikbayır’ın sizinle akçeli işleri var mı?' diye araştırdığını duydum. Hiç ses etmedim, çünkü ben kendimi biliyorum. Aradığı kişileri söyledi bana."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Euro Club Index: Galatasaray Süper Lig'de şampiyon olacak

Euro Club Index: Galatasaray Süper Lig'de şampiyon olacak