Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset AKP-MHP karşı karşıya geldi: 'Bu nasıl ittifak'

AKP-MHP karşı karşıya geldi: 'Bu nasıl ittifak'

AKP'li meclis üyesi, kentsel dönüşüm gelirinin bir kısmının EBUAŞ'ta kullanılacağını söyledi. MHP'liler AKP'li meclis üyelerini hedef aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AKP-MHP karşı karşıya geldi: 'Bu nasıl ittifak'
MUHABİR: Kamer Durdu

Elazığ Belediye Meclisi'nin ekim ayı toplantısında, AKP'li ve MHP'li meclis üyeleri arasında kentsel dönüşüm tartışması yaşandı. MHP'li meclis üyeleri, kentsel dönüşüm için verilen arazilerden elde edilen gelirin performans programına alınmamasına tepki gösterdi. AKP'li meclis üyeleri ise belediyenin iştiraklerinden EBUAŞ'ta kullanılacağını savundu. Tartışma sırasında AKP'li bir meclis üyesinin MHP'li bir meclis üyesine söylediği 'Sizin gibi ittifak düşman başına' sözleri gerginliği daha da artırdı.

MHP'li meclis üyeleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın belediyeye kentsel dönüşümde kullanılmak üzere verdiği arazilerin satışından elde edilen gelirin performans programına alınmamasına tepki gösterdi. MHP'li meclis üyesi Behçet Susmaz, "Siz bu paraların hepsini kentsel dönüşüm hesabına 2024 belediye performans programında 2 milyar lira veya 1,5 milyar lira para koymanız lazım. 75 milyon TL para koymuşsunuz. Ne anlatıyorsunuz bize, diğer paralara ne oldu? Oradan gelen paralar ne oldu" diye sordu.

AKP'li meclis üyesi Veysi Topbaş ise "Doğrusu şudur; belediye ile EBUAŞ arasında yapılan anlaşmanın parası belediyenin hesabına geçecek. Bu belediye de bu parayı kentsel dönüşümde kullanacak. Burada belediyeye verilecek paranın haricinde elde edilecek kar EBUAŞ'a verilecek. Biz belediyenin parasını EBUAŞ'a vermiyoruz. EBUAŞ oradaki ticaretten para kazanacak" dedi.

MHP'li meclis üyesi Burak Düzenli ise "O arsalar kentsel dönüşüm yapılması amacıyla verildi. Belediye başkanımız oradan gelecek parayla EBUAŞ'ın borcu kapanacak dedi mi, demedi mi? Oradaki arsa kimin? Hazine belediyeye kentsel dönüşüm için verdi. EBUAŞ orada ticaret yapamaz. O arsayı sat git Elazığ'da Nailbey'de kentsel dönüşüm yap diyor sana. EBUAŞ'a ver demiyor" dedi.

Oturumu yöneten Belediye Başkanvekili Aydın Kara'nın kendisini algı yaratmakla suçlaması üzerine Düzenli, "Neden ben konuşunca algı oluyor. 2021 yılında konuştuk şurada. Faaliyet raporunu değerlendirdik. 'Sizin gibi ittifak düşman başına dediniz'" ifadelerini kullandı.

Tartışmanın ardından AKP'li ve MHP'li meclis üyeleri arasında gerginlik yaşandı. Meclis başkanı oturuma ara vermek zorunda kaldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail'den Cenin'e dev operasyon: Hamas lideri gözaltında

İsrail'den Cenin'e dev operasyon: Hamas lideri gözaltında