Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Yeni yıla girerken kalbinize dikkat!

Yeni yıla girerken kalbinize dikkat!

Uzmanlar yılbaşı gibi dönemlerin ciddi kalp sorunlarında zirve yaptığına dikkat çekerek, yeni yıl ve kalp sağlığı hakkında tavsiyelerde bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeni yıla girerken kalbinize dikkat!
KAYNAK: İHA

Medicana International İstanbul Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Kamuran Seyidoğlu, kış aylarında kalp sağlığına özel bir önem verilmesi gerektiğini belirtiyor. Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre yılbaşı gibi dönemlerin kalp sorunlarında zirve yaptığına dikkat çeken Uzm. Dr. Seyidoğlu, yeni yıl ve kalp sağlığı hakkında önemli tavsiyelerde bulunuyor.

Dr. Kamuran Seyidoğlu

Kalp ve tansiyon rahatsızlığı olanların yılbaşı gecesi aşırıya kaçarak yiyecek içecek tüketimi yapmamalarını, yağlı, tuzlu ve şekerli gıdalardan kaçınmalarını, ayrıca yüksek alkol almamalarını öneriyor. Sağlıklı bir yılbaşı akşamı için bu önerilere dikkat ederek yeni yıla sağlıklı bir başlangıç yapabilirsiniz.

Kış Aylarında Kalp Sağlığına Dikkat

Uzm. Dr. Seyidoğlu, kış mevsimindeki etkili soğukların kalp damarlarında büzüşmeye neden olduğunu ve kalp krizlerinin bu dönemde 3 kat daha fazla görüldüğünü belirtiyor. Özellikle yaşlıların, çocukların ve kalp rahatsızlığı olanların bu dönemde daha dikkatli olması gerektiğini vurguluyor.

Yılbaşı Akşamında Sağlıklı Tercihler Yapın

Özellikle kalp rahatsızlığı bulunanların yılbaşında sağlıklarına özen göstermeleri gerektiğini ifade eden Uzm. Dr. Seyidoğlu, kontrolsüz beslenmemeye, yağlı, tuzlu ve şekerli gıdalardan kaçınmaya dikkat çekiyor. Dışarıda yemek yiyecek kişilerin ise akılcı menü seçimine özen göstermeleri gerektiğini belirtiyor.

Kalple İlgili Semptomları Göz Ardı Etmeyin

Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre yılbaşı gibi dönemlerin kalp sorunlarında zirve yaptığını ifade eden Uzm. Dr. Seyidoğlu, bu dönemin kış aylarına denk gelmesi ve aşırı yiyecek içecek tüketiminin kronik kalp hastalığı olanları olumsuz etkileyebileceğini belirtiyor. Semptomları göz ardı etmemek, özellikle göğüs, mide, boyun veya çene bölgelerinde rahatsızlık hissedilmesi durumunda derhal sağlık kuruluşuna başvurmak önem taşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
El ele verip intihar etmek için çatıya çıktılar

El ele verip intihar etmek için çatıya çıktılar