Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Yeni nesil hastalık uyarısı! Boş zaman hastalığı hastalığı nedir? Belirtileri neler?

Yeni nesil hastalık uyarısı! Boş zaman hastalığı hastalığı nedir? Belirtileri neler?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı, tatil sonrası kendini gösteren boş zaman hastalığı hakkında önemli uyarılarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Yeni nesil hastalık uyarısı! Boş zaman hastalığı hastalığı nedir? Belirtileri neler?
KAYNAK: İHA

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, tıp literatüründe "yeni nesil hastalık" olarak tanınan "boş zaman hastalığı" ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Boş zaman hastalığı nedir? Belirtileri neler?

Bu hastalığın tatil sonrası vücutta oluşan ağrılar, baş ağrıları, yorgunluk ve hafif ateş gibi gribe benzer semptomlarla kendini gösterdiğini belirtti. Özellikle kısa süreli tatiller sonrası bu belirtilerin daha sık ortaya çıktığına dikkat çeken Prof. Dr. Özkaya, “Birçok kişi, tatilden döndükten hemen sonra kendini hasta hissedebilir ve bu duruma 'boş zaman hastalığı' adı verilmektedir” dedi.

Seyahatlerin Sağlık Üzerindeki Olumsuz Etkileri

Prof. Dr. Şevket Özkaya, özellikle kısa süreli tatiller sonrası bu hastalığın daha belirgin hale geldiğini belirterek, “İnsanlar artık ekonomik sebepler ve zaman kısıtlılığı nedeniyle uzun tatiller yerine birkaç günlük kısa tatilleri tercih ediyor. Bu durum ise 'boş zaman hastalığı' olarak bilinen rahatsızlığa yol açabiliyor. Seyahat etmek yorucu olabilir ve bu da vücudun bağışıklık sistemini zayıflatabilir” diye konuştu.

Boş Zaman Hastalığıyla başa çıkma Yöntemleri

Boş zaman hastalığına karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Özkaya, “Bu semptomlarla mücadele etmenin en iyi yolu, grip mevsiminde sağlıklı kalmak için uyguladığımız yöntemlere benzer: Yeterli uyku, alkol tüketiminin sınırlandırılması, düzenli egzersiz ve el hijyenine dikkat etmek bu rahatsızlığın önlenmesinde etkilidir” dedi. Ayrıca, okullar açılmadan önce kısa tatil planlayan vatandaşları da uyararak, bağışıklık sistemlerini güçlendirmeye özen göstermelerini önerdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yozgat'ta Yıldırımın Vurduğu Ev Alev Aldı ve Kullanılamaz Hale Geldi

Yozgat'ta Yıldırımın Vurduğu Ev Alev Aldı ve Kullanılamaz Hale Geldi