Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Vücudundan 15 kiloluk dev kitle çıkarıldı

Vücudundan 15 kiloluk dev kitle çıkarıldı

İzmir'de 68 yaşındaki kadının karnından yaklaşık 15 kilo ağırlığında ve 28 santimetre boyunda kitle çıkarıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Vücudundan 15 kiloluk dev kitle çıkarıldı
KAYNAK: İHA

İzmir'de yaşayan 68 yaşındaki Selma Coşkun, karnında yaşadığı ağrı, şişlik ve nefes darlığı şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerde, 15 kilogram ağırlığında ve 28 santimetre boyunda dev bir kitle tespit edildi. İlk başvurusunda ameliyat tarihi verilen Selma Coşkun, şokun etkisiyle ameliyata gitmeyi reddetti.

Ameliyat Kararı 3 ay önce alındı

Kitle büyümeye devam ettikçe ve şikayetler artınca, Selma Coşkun yaklaşık 3 ay sonra tekrar hastaneye başvurdu ve ameliyat olmaya karar verdi. Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Bağcı ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla dev kitle başarılı bir şekilde çıkarıldı. Ameliyat sonrasında kitle patolojiye gönderildi ve kesin tanı konulamadı, ancak yumurtalıklarla ilgili olabileceği değerlendirildi.

Opr. Dr. Mustafa Bağcı, hastanın karın ağrısı, şişlik, nefes darlığı ve halsizlik şikayetleriyle başvurduğunu belirtti. Yaptıkları muayene ve tetkikler sonucunda karnında dev bir kitle tespit ettiklerini, bu kitleyi başarılı bir şekilde çıkardıklarını açıkladı. Ayrıca, hastanın rahim ve yumurtalıklarının 25 yıl önce alındığı için yumurtalıklarla ilgili bir şüphe ortadan kalktı, ancak kitle patolojiye gönderildi.

Opr. Dr. Bağcı, büyük kitlelerin vücutta geç fark edilebileceğini ve hastaların bu durumdan korkarak doktora başvurmaktan kaçınabildiğini belirtti. Selma Coşkun’un, ameliyat günü yaklaştığında korktuğunu ve bu yüzden hastaneye gelmediğini, kitlenin büyümesi ve şikayetlerinin artması nedeniyle tekrar başvurmak zorunda kaldığını vurguladı.

Kaçtığına Pişman Oldu

Selma Coşkun, ameliyat öncesinde yaşadığı korkular nedeniyle hastaneden kaçtığı için çok pişman olduğunu ifade etti. Ameliyattan sonra sağlık durumunun iyiye gittiğini belirten Coşkun, “Eğilemiyordum, nefes alamıyordum. Şu an çok iyiyim. Bütün hocalarım çok güzel ilgilendi” dedi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nilperi Şahinkaya Kavga Mı Etti?

Nilperi Şahinkaya Kavga Mı Etti?