Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Uzmanı uyardı: Sıcak havalar kalbe zarar!

Uzmanı uyardı: Sıcak havalar kalbe zarar!

Aşırı sıcaklık artışı, yaz aylarında kalp damar hastaları için ciddi riskler oluşturuyor. Kardiyoloji Uzmanı, sıcak havalarda dikkat edilmesi gerekenleri vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uzmanı uyardı: Sıcak havalar kalbe zarar!
KAYNAK: İHA

Aşırı sıcaklık artışı, özellikle yaz aylarında kalp damar hastalarını en çok etkileyen sorunlardan biri olarak öne çıkıyor. Prof. Dr. Kurtuluş Özdemir, vücudun sıcaklık artışına karşı verdiği tepkileri anlatarak, sıcak havalarda vücut ısısının artmasıyla birlikte terleme mekanizmasının devreye girdiğini ve bu yolla vücudun fazla ısıyı atmaya çalıştığını belirtti. Ancak bu süreçte vücut sıvı kaybeder ve bu durum, kalp için ekstra bir yük oluşturur.

Kan Yoğunlaşması ve Pıhtılaşma Riski

Vücut sıvı kaybedince, özellikle kan yoğunluğu artar ve bu da kanın pıhtılaşma eğilimini yükseltir. Prof. Dr. Özdemir, bu durumun özellikle kalp damar hastalarında ciddi riskler oluşturduğunu belirterek, "Kan konsantrasyonunun artması, kalp ile ilgili olumsuz olaylar riskini artırır" dedi. Ayrıca, sıvı kaybının böbrekleri de etkilediğini ve böbreklerin damarları daraltıcı hormonlar salgılayarak kalbin yükünü artırdığını ifade etti.

Nemli Bölgelerde Ekstra Önlem Gerekiyor

Nemli bölgelerde yaşayan insanların daha fazla dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Özdemir, "Nemli bölgelerde vücut terleme yapamaz ve bu durumda ısıyı atmak zorlaşır. Bu da sıcak çarpması ve kalp damar sistemi üzerindeki olumsuz etkilerin daha belirgin hale gelmesine yol açar" dedi. Özellikle deniz bölgeleri ve Ekvator’a yakın bölgelerde yaşayan kişilerin bu konuda daha tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.

Sıcaklardan Korunmak İçin Tavsiyeler

Prof. Dr. Kurtuluş Özdemir, sıcak havalarda kalp damar hastalarının dikkat etmesi gerekenleri şu şekilde sıraladı:

Güneşin dik açıyla geldiği saatlerde dışarı çıkmaktan kaçının.
Açık renkli giysiler giyerek vücudun ısı soğurmasını engelleyin.
Gün içinde bol su tüketin ve vücudun kaybettiği sıvıyı telafi edin.
Hafif gıdalar tüketerek metabolizmanızı yormayın.
Spot: Aşırı sıcak havalarda kalp damar hastaları büyük risk altında. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kurtuluş Özdemir, sıcaklardan korunmanın yollarını ve dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Telegram'ın Kurucusu Pavel Durov Fransa'da 5 Milyon Euro Kefaletle Tahliye Edildi

Telegram'ın Kurucusu Pavel Durov Fransa'da 5 Milyon Euro Kefaletle Tahliye Edildi