Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Okul başlangıcında kaygı bozukluğuna dikkat!

Okul başlangıcında kaygı bozukluğuna dikkat!

Çocuk Gelişim Uzmanı, okul başlangıcında çocukların uyum sürecini desteklemek için velilerin dikkatli ve kararlı olmaları gerektiğini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Okul başlangıcında kaygı bozukluğuna dikkat!
KAYNAK: İHA

Okulların açılmasına sayılı günler kala, Çocuk Gelişim Uzmanı ve Aile Danışmanı Ömür Çiftçi, velilere önemli uyarılarda bulundu. Çiftçi, çocukların yeni okul dönemine adaptasyon sürecinde velilerin tutumlarının büyük bir etkisi olduğunu vurguladı.

Çocuklarla Okula Gitmek ve Bilgilendirmek önemli

Ömür Çiftçi, çocukların okula başlamadan önce gerekli bilgilendirmelerin yapılmasının önemine değindi. “Okula çocuklarımızla birlikte gitmeli ve çocuğa okulun ne olduğunu anlatmalıyız” diyen Çiftçi, “Çocuklarımıza, ‘Seni okuldan ben alacağım, evde de ben olacağım’ ifadesini kullanarak güven aşılamalıyız” şeklinde konuştu. Çiftçi, okul sürecinin çocuklara detaylı bir şekilde anlatılması gerektiğini belirtti.

Rutinleri Yeniden Düzenlenmeli

Çocukların yaz tatilinden dönüşte belirli rutinlere ihtiyaç duyduğunu belirten Çiftçi, “Tatilden dönüşte uyuma ve kalkma saatlerinde bir düzen kurmalıyız. Okul döneminde belirli rutinler yeniden hayatlarına girmeli. Kahvaltı ve kitap okuma alışkanlıklarını bu süreçte yeniden hatırlatabiliriz” dedi.

Güven Bağları Kurmak Önemli

Çocukların okula başladıktan sonra kaygı yaşayabileceklerini belirten Çiftçi, “Çocuklarımıza okulun güvenli bir ortam olduğunu anlatmalıyız. Onlara, ‘Seni okuldan ben alacağım, evde de ben olacağım’ ifadesiyle güven vermeliyiz” dedi. Çiftçi, ailelerin çocuklarına bu güveni sağlamaları ve okul sürecinde kararlı bir şekilde destek olmalarının önemine dikkat çekti.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adanaspor Tecrübeli Kaleci Korcan Çelikay'ı Kadrosuna Kattı

Adanaspor Tecrübeli Kaleci Korcan Çelikay'ı Kadrosuna Kattı