Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Okul alışverişinde kırtasiye ürünleri seçimine dikkat!

Okul alışverişinde kırtasiye ürünleri seçimine dikkat!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, okullar açılırken kırtasiye alışverişi yapan ailelere sağlıklı ve güvenli ürün seçimi konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Okul alışverişinde kırtasiye ürünleri seçimine dikkat!
KAYNAK: İHA

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mine Başıbüyük, kırtasiye alışverişi yapan ailelere, zararlı kimyasallardan kaçınma, alerjik reaksiyonları önleme ve ergonomik ürünler seçme konusunda konuştu.

"Zararlı Maddelerden Kaçının"

Kırtasiye malzemelerinde bulunan fitalat, benzen, ve kurşun gibi zararlı maddeler, çocukların sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkiler yaratabilir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mine Başıbüyük, bu toksik maddelerin hormonal bozukluklara ve sinir sisteminde ciddi sorunlara yol açabileceğini belirtiyor. Kalemler, boya kalemleri, yapıştırıcılar, silgiler ve kaplamalı ürünlerde CE işareti veya EN71 güvenlik standartlarına sahip ürünler tercih edilmelidir. Ayrıca, fitalat ve BisfenolA (BPA) içermeyen plastik ürünler kullanılması önerilmektedir.

"Alerjik Reaksiyonlar ve Cilt Sağlığına Dikkat"

Dr. Başıbüyük, bazı kırtasiye malzemelerinde bulunan parfüm ve renkli boyaların alerjik reaksiyonlara sebep olabileceğini vurguladı. Çocukların cilt sağlığını korumak için hipoalerjenik ve dermatolojik olarak test edilmiş ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

"Yaşa Uygunluk ve Ergonomik Tasarım Önemli"

Küçük çocuklar için kırtasiye ürünleri seçerken yaşa uygunluğa dikkat edilmesi gerektiğini belirten Dr. Başıbüyük, küçük parçalar içeren ürünlerin boğulma tehlikesi oluşturabileceğini ifade etti. Ayrıca, sırt çantaları, kalemlikler ve çalışma masalarının ergonomik olması gerektiğini, çantanın ağırlığının çocuğun kilosunun yüzde 10’undan fazla olmaması gerektiğini belirtti. Ergonomik olmayan ürünler, uzun vadede omurga ve iskelet sistemi sorunlarına yol açabilir.

"Kullanım Kolaylığı Uzun Süreli Kullanımlarda Fayda Sağlıyor"

El ve bilek sağlığı açısından ürünlerin ergonomik tasarıma sahip olması gerektiğini belirten Dr. Başıbüyük, kalemlerin kalınlığı, silgilerin yumuşaklığı ve diğer malzemelerin kolay taşınabilirliğinin önemli olduğunu söyledi.

"Çevre Dostu Ürünleri Tercih Edin"

Dr. Başıbüyük, çocuklara çevre bilinci kazandırmak amacıyla geri dönüştürülebilir veya biyolojik olarak parçalanabilen malzemelerden yapılmış kırtasiye ürünlerinin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. FSC (Forest Stewardship Council) sertifikalı kağıt ürünleri tercih edilebilir. Bu ürünler genellikle daha az kimyasal içerir ve çocukların sağlığına daha az zarar verir.

Ailelerin, bu sağlık ipuçlarını göz önünde bulundurarak çocukları için daha güvenli ve sağlıklı kırtasiye malzemeleri seçebileceğini belirten Dr. Başıbüyük, tüm öğrencilere sağlıklı ve başarılı bir eğitim yılı diledi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım Çiftinden Sürpriz Haber: Bebek mi Geliyor?

Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım Çiftinden Sürpriz Haber: Bebek mi Geliyor?