Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Sağlık Obezite erken ergenliğine neden olur mu?

Obezite erken ergenliğine neden olur mu?

Beslenmenin ergenlik gelişimini etkileyen en önemli faktörlerden biri olduğuna dikkat çeken uzmanlar, aşırı kilolu veya obez çocuklar için uyarıda bvulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Obezite erken ergenliğine neden olur mu?
KAYNAK: İHA

Uzm. Dr. Arzu Jalilova, erken ergenliğin kız çocuklarında 8, erkek çocuklarında 9 yaşından önce başlamasının "erken ergenlik" olarak kabul edildiğini belirtti. Beslenmenin bu süreci etkileyen önemli faktörlerden biri olduğunu vurgulayan Jalilova, sağlıklı bir ergenlik için alınması gereken önlemleri paylaştı.

Beslenme ve Erken Ergenlik

Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Dr. Arzu Jalilova, erken ergenlikle obezite arasında muhtemel bir bağlantı olduğunu ifade etti. Beslenmenin ergenlik gelişimini etkileyen kritik bir faktör olduğunu belirten Jalilova, çocukların ergenliğe daha erken yaşta girmesinde aşırı kilolu veya obez olmanın etkisinin önemli olduğunu söyledi.

Uzm. Dr. Arzu Jalilova

Beslenme Alışkanlıkları ve Risk Faktörleri

Jalilova, çocukların işlenmiş ve yüksek yağlı gıdaları aşırı tüketmelerinin, erken ergenliği tetikleyen nedenlerden biri olabileceğine dikkat çekti. Özellikle şeker alımının yanı sıra yüksek kalorili ve işlenmiş gıdaların tüketilmesinin bu süreci olumsuz etkileyebileceğini belirtti.

Ebeveynlere Öneriler

Ebeveynlere yönelik uyarılarda bulunan Dr. Jalilova, beslenme alışkanlıklarının yanı sıra çocukların toksin ve hormon içeren ürünlere maruz kalma süreçlerini sınırlamalarını önerdi. İşlenmemiş gıdaların tercih edilmesi ve şeker alımının kontrol altında tutulması gerektiğini belirterek, ergenlik döneminde çevresel endokrin bozuculara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yaşam Tarzı Değişiklikleri ve Tedavi

Uzm. Dr. Jalilova, erken ergenlik tanısı konulduktan sonra çocuk endokrinoloji uzmanının değerlendirmeleri sonrasında yaşam tarzı değişikliklerine ek olarak ilaç tedavilerinin uygulanabileceğini ifade etti. Ailelere sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı alışkanlıklarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Jalilova, erken ergenlikle mücadelede bu faktörlerin önemine vurgu yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'da Kiliseye Silahlı Saldırı!

İstanbul'da Kiliseye Silahlı Saldırı!