Ekim-Ocak aylarında ılıman iklimin hüküm sürdüğü Muğla ve Aydın yörelerinde doğal olarak yetişen dağ çileği, kırsal kesimdeki vatandaşlar tarafından sağlığa olan olumlu etkileri nedeniyle toplanıp pazarda satılıyor.
Dağ çileği hangi hastalıklara iyi gelir?
Doğal ortamda yetişen dağ çileği, içerdiği zengin vitamin ve antioksidanlar sayesinde cilt siğilleri ve aknelerle mücadelede etkili olmanın yanı sıra, idrar söktürücü, romatizma ağrılarını azaltıcı özelliklere sahiptir.
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Dağ çileği, sinirleri güçlendirir, bağırsak kurtlarını döker, ateşi düşürür ve antioksidan özellikleriyle gripten kansere kadar birçok hastalığa karşı koruma sağlar. Aynı zamanda kan dolaşımını düzenleyerek kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu korur.
Taze veya kuru olarak tüketiliyor
Genellikle pazarlarda taze veya kuru olarak satışa sunulan dağ çileği, doğal bir şifa kaynağı olmasıyla birlikte lezzetiyle de dikkat çekiyor.