Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Kanser aşısının hastalara ulaşacağı tarih belli oldu

Kanser aşısının hastalara ulaşacağı tarih belli oldu

BioNTech'in kurucularından olan Prof. Dr. Uğur Şahin, kanser aşılarıyla ilgili olarak "2026 yılından itibaren ilaçları hastalara sunabileceğiz" şeklinde açıklamalarda bulundu. Uğur Şahin, kanser türlerine yönelik geliştirdikleri ilaçların 2026 yılından sonra piyasaya sürülebileceğini dile getirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kanser aşısının hastalara ulaşacağı tarih belli oldu

Kamer DURDU/Akdeniz Gerçek

Uğur Şahin, Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada akciğer, pankreas ve kalın bağırsak kanserleri gibi çeşitli kanser türlerine yönelik ilaçlarının deneme süreçlerinin devam ettiğini belirterek önümüzdeki iki yıl içinde yeni deneme aşamalarına geçmeyi planladıklarını ifade etti. Daha sonra gerekli onayların alınmasının ardından 2026 yılından itibaren bu ilaçları hastalara sunabileceklerini belirtti.

Uğur Şahin, bu ilaçların vücudun kendi savunma mekanizmalarını kullanarak kansere karşı etkili bir reaksiyon oluşturmayı amaçladığını ve COVID-19 pandemisi sonrasında çalışmalarının büyük bir kısmını kanserle mücadeleye odakladıklarını dile getirdi.

Geçtiğimiz aylarda Uğur Şahin ve Özlem Türeci, 2030 yılına kadar kanser tedavisi amaçlı aşılar geliştirebileceklerini de açıklamışlardı. Şahin-Türeci çifti ve BioNTech şirketi, hızlı bir şekilde geliştirdikleri mRNA teknolojisi temelli COVID-19 aşısı ile dünya genelinde büyük tanınırlık kazanmıştı. Bu aşı sayesinde dünya çapında milyarlarca doz aşı yapılmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ehliyet affı Meclis'ten geçti mi? İşte en son gelişmeler...

Ehliyet affı Meclis'ten geçti mi? İşte en son gelişmeler...