Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Güvensiz hasta bakımı yılda 1 milyon insanı öldürüyor

Güvensiz hasta bakımı yılda 1 milyon insanı öldürüyor

Uzmanlar, Dünya genelinde bir yılda 1 milyon 300 bin civarında insanın güvensiz bakım nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çekiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Güvensiz hasta bakımı yılda 1 milyon insanı öldürüyor
KAYNAK: İHA

Hasta güvenliği, sağlık hizmetlerinin temel ilkelerinden biri olarak öne çıkıyor. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen Sağlık Bakım Hizmetlerinde Hasta Güvenliği ve Sürdürülebilirliği konulu kongrede, bu konudaki önemli veriler ve perspektifler paylaşıldı.

Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şeyda Saydamlı'nın kongredeki sunumunda, dünya genelinde her yıl yaklaşık 1 milyon 300 bin kişinin güvensiz sağlık bakımı nedeniyle hayatını kaybettiği vurgulandı. Bu durumun, sağlık hizmetlerinin karmaşıklığı ve risklerin artmasıyla doğrudan ilişkili olduğu belirtildi.

Hasta güvenliğinde Türkiye ne durumda?

Dr. Öğr. Üyesi Şeyda Saydamlı, Türkiye'de net istatistiklerin eksikliğine dikkat çekerek, dünya genelindeki ölümlerin sürdürülebilir sağlık hizmetleri bağlamında ele alındığını ifade etti. Hasta güvenliği konusunda kuralların belirlenmesinin ötesinde, bu kuralların sürekli geliştirilerek uygulanmasının önemine vurgu yaptı.

Dr. Öğr. Üyesi Şeyda Saydamlı

Hastanelerin rolü büyük

Hastanelerin, politikalarını belirlerken bakanlığın yönergelerini dikkate alması ve liderlik özellikleriyle sürekli değişen süreçlere uyum sağlaması gerektiğini belirten Dr. Saydamlı, hataların sadece cezalandırma amacı taşımadığını, aksine sürecin iyileştirilmesine odaklanılması gerektiğini ifade etti.

Sağlık çalışanlarının güvenliği de önemli

Dekan Prof. Dr. Mehmet Ünal, hasta güvenliği konusunun dünya genelinde uzun süredir tartışılan bir konu olduğunu belirterek, sağlık çalışanlarının güvenliğinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Dönüşümcü liderlik özelliklerine ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Prof. Dr. Ünal, sürekli değişen bu süreçlere uyum sağlamak adına liderlerin esnek ve yenilikçi olmalarının önemine dikkat çekti.

İnsan odaklı bakım hizmetleri

Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Uzman Hemşire Sibel Kibar Dağlı, Türkiye'deki sağlık bakım hizmetlerinin ulusal ve uluslararası standartlar doğrultusunda sınıflandırıldığını belirtti. İnsan odaklı bakım hizmetlerine vurgu yapan Dağlı, sağlık çalışanlarının, bu standartlara uygun şekilde en kaliteli hizmeti sunmak için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kayserispor Fenerbahçe maçı biletleri satışa çıktı

Kayserispor Fenerbahçe maçı biletleri satışa çıktı