Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Göz kuruluğunda suçlu telefon ve bilgisayar!

Göz kuruluğunda suçlu telefon ve bilgisayar!

Uzmanlar, günün büyük bölümünü işgal eden cep telefonu, bilgisayar, televizyonların göz kuruluğuna sebep olduğuna dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Göz kuruluğunda suçlu telefon ve bilgisayar!
KAYNAK: İHA

Teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte, cep telefonları, bilgisayarlar ve televizyonlar gibi elektronik cihazlarla geçirilen sürenin artması, göz kuruluğu sorununu beraberinde getiriyor. Medicana Bursa Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Adnan İpçioğlu, bu konuda yaptığı açıklamada, 'Bilgisayar kullanımının artması, kapalı ortamlarda uzun süre çalışma, kontak lens kullanımı gibi faktörler göz kuruluğuna neden olabiliyor. Özellikle ofis çalışanları arasında sıkça görülen göz kuruluğu, genç yaşlarda bile rahatsızlık vermeye başlıyor. Bu durum, göz sağlığını ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir' dedi.

İpçioğlu, bilgisayar kullanımının göz kırpma sayısını azalttığını, bu durumun ise göz kuruluğunu artırdığını belirterek, 'Normalde dakikadaki göz kırpma sayımız 10-15 arasında iken, bilgisayar kullanımı esnasında bu sayı yaklaşık yüzde 60 oranında azalıyor. Ofis çalışanlarında göz kuruluğu oranı yüzde 10 ile 20 arasında değişebiliyor' dedi.

Opr. Dr. Adnan İpçioğlu

Göz kuruluğunun yaşam kalitesini etkileyen bir göz yüzeyi sorunu olduğunu vurgulayan İpçioğlu, 'Gözlerin korunması için gözyaşı tabakasına ihtiyaç duyulur. Gözyaşı salgısı, yaşla birlikte azalırken, günümüzde teknolojik cihazlara ihtiyaç duyan birçok insanın net görmeye daha fazla ihtiyaç duyması, gözyaşı filmi açısından zorlayıcı bir faktördür' dedi.

Göz kuruluğuna karşı alınabilecek önlemler arasında bol su içmek, gözleri ovalamamak, ağır makyajdan kaçınmak ve sigara dumandan uzak durmak gibi yaşam tarzı değişikliklerini öneren İpçioğlu, gözlerde bulanıklık, yanma, batma, yorgunluk veya yabancı cisim hissi gibi belirtiler yaşayanların mutlaka göz doktorlarına başvurmasını tavsiye etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kemer'de Yeni Alevi Kültür Derneği Binası

Kemer'de Yeni Alevi Kültür Derneği Binası