Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Elektronik sigaraların görünmeyen tehlikesi

Elektronik sigaraların görünmeyen tehlikesi

Uzmanlar, “Elektronik sigaralar akciğer hasarına yol açıyor” diyerek uyarılarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Elektronik sigaraların görünmeyen tehlikesi
KAYNAK: Haber Merkezi

Dr. Özcan Oğurlu, elektronik sigaraların sigara bırakma sürecinde bir alternatif olarak sunulmasının yanıltıcı olduğunu ifade ederek, "Elektronik sigara, normal sigaraya tercih edilen bir seçenek olarak algılanıyorsa, bu bir yanılgıdır. Çünkü elektronik sigaralar, normal sigaralarla benzer şekilde zararlı olabilir. Bu ürünlerde, akciğer hasarına neden olan bir dizi madde bulunmaktadır" dedi.

Uz. Dr. Özcan Oğurlu, Göğüs Hastalıkları Bölümü'nden bir uzman olarak, pek çok kişinin sigara bırakma çabalarında elektronik sigarayı tercih ettiğini ve hatta bazılarının hiç sigara içmemişken elektronik sigara kullandığını belirtti. Özellikle gençler arasında elektronik sigara kullanımının yaygın olduğuna dikkat çekti ve "Zararsız gibi görünen elektronik sigaranın aslında büyük zararları bulunmaktadır" diye ekledi.

ELEKTRONİK SİGARANIN ZARARLARI

Elektronik sigaranın zararları konusunda Dr. Özcan Oğurlu, kanser, kalp ve akciğer hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı. Sigaranın dünya genelinde yılda 5 milyon, Türkiye'de ise 100 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğunu hatırlattı. Elektronik sigaraların, içerdikleri zehirli maddeler nedeniyle potansiyel olarak kanserojen olabileceğini belirtti.

ELEKTRONİK SİGARANIN DUMANI DA ZARARLI

Elektronik sigaralardaki dumanın da zararlı olduğunu belirten Dr. Oğurlu, elektronik sigaralardaki koku veren aromaların aldehit yapıda olduğunu ve bu maddelere karşı vücutta reaksiyon oluşabileceğini söyledi. Yapılan çalışmaların, elektronik sigara dumanı ile klasik sigara dumanının, vücuttaki küçük hava yollarına ve akciğerlere zararlı partiküllere benzer şekilde rastlandığını gösterdiğini ifade etti. Elektronik sigaraların, klasik sigaralara göre daha az olsa da potansiyel olarak kanserojen madde içerdiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye çarpıcı hamle

Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye çarpıcı hamle