Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Çölyak hastalığı diş sağlığını nasıl etkiler? 

Çölyak hastalığı diş sağlığını nasıl etkiler? 

Restoratif Diş Tedavisi Uzmanı, Çölyak hastalığının ağız ve diş sağlığı üzerine etkileri hakkında vatandaşlara uyarıda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çölyak hastalığı diş sağlığını nasıl etkiler? 
KAYNAK: İHA

Çölyak hastalığının dişin mine tabakasına zarar vererek ağız sağlığını etkilediğini belirten Restoratif Diş Tedavisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Handan Yıldırım Işık, çölyak hastalarının ağız içinde aftlara, dilde yarıklara ve dudak kenarlarında çatlamalara sebep olabileceğini açıkladı.

Türkiye'de Çölyak hastası sayısı artıyor

Sağlık Bakanlığı'na göre Türkiye'de tanı konan çölyak hastası sayısının 2022 yılı sonu itibariyle 154 bin 27 olduğunu belirten Dr. Handan Yıldırım Işık, hastalığın diş minesinde renklenme, oluklar ve çukurlar gibi sorunlara yol açabileceğini vurguladı.

Restoratif Diş Tedavisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Handan Yıldırım Işık

Çölyak hastalığının diş sağlığına etkisi nedir?

Dr. Işık, çölyak hastalarında diş sürmesinde gecikme, tükürüğün tamponlama kapasitesinde azalma ve diş çürüğü görülmesinde artışlar gibi etkilerin görülebileceğini açıkladı.

Diş randevunuzu ertelemeyin

Beykent Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Handan Yıldırım Işık, çölyak hastalarının düzenli olarak diş hekimine gitmeleri gerektiğini vurgulayarak, günde en az 2 defa 2 dakika boyunca dişlerini fırçalamalarını ve tükürük akışını artırmak için xylitollü sakızlar çiğnemelerini önerdi.

Diş sağlığı için neler yapılmalı?

Dr. Işık, hastaların diş hekimine 6 ayda bir rutin muayenelerini aksatmamalarını, düzenli diş fırçalama alışkanlığı edinmelerini ve xylitollü sakızlar çiğnemelerini önererek, çölyak hastalarının ağız sağlığını korumaları için pratik yöntemleri paylaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Finike tepkili! 3 yıldır bekliyor!

Finike tepkili! 3 yıldır bekliyor!