Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Çocuklarda gastrit ve ülser belirtilerine dikkat!

Çocuklarda gastrit ve ülser belirtilerine dikkat!

Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanı, çocuklarda görülen gastrit ve ülserler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çocuklarda gastrit ve ülser belirtilerine dikkat!
KAYNAK: İHA

Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanı Dr. Meltem Gülşan, çocuklarda sıkça görülen gastrit ve ülserlerle ilgili önemli bilgiler verdi. Gastritin mide mukozasındaki inflamasyonu ifade ettiğini, ülserin ise asit pepsin salgısıyla derin mukozal lezyonlara yol açan bir durum olduğunu belirten Dr. Gülşan, bu durumların genellikle Helicobacter pylori enfeksiyonu ile ilişkilendirildiğini söyledi.

Çocuklarda gastrit ve ülser belirtiler neler?

Uzman Doktor Gülşan, çocuklarda gastrit ve ülserlerin birçok sebebe bağlı olarak ortaya çıkabileceğini ifade ederek, 'Stres, solunum yetmezliği, kemoteropatik ilaçlar, otoimmün hastalıklar gibi faktörler gastrit ve ülser oluşumuna katkıda bulunabilir. Çocuklarda görülen belirtiler arasında beslenme güçlüğü, kusma, ağlama atakları, huzursuzluk, kanama, iştahsızlık gibi durumlar yer alabilir. Helicobacter pylori enfeksiyonunun ülkemizde yaygın olduğunu belirtmek isterim. Tanı için endoskopi her çocuğa uygulanmasa da belirli durumlarda gereklidir. Tedavi sürecinde antiasitler, proton pompa inhibitörleri ve uygun antibiyotikler kullanılabilir' dedi.

 Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanı Dr. Meltem Gülşan

Helicobacter pylori enfeksiyonunun dünya genelinde yaygın kronik bir enfeksiyon olduğunu söyleyen Dr. Gülşan, 'Ülkemizde bu enfeksiyonun yaygınlığı yüzde 70 civarında. Tanıda, Helicobacter pylori'nin gastrik mukozada gösterilmesi altın standarttır. Endoskopi, tedaviye dirençli semptomları olan hastalara uygulanabilir. Tedavi sürecinde hastanın durumuna göre antiasitler, proton pompa inhibitörleri ve uygun antibiyotikler kullanılmaktadır. Tedaviye dirençli durumlar ve ciddi semptomları olan hastalar için endoskopi önerilmektedir' şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adblock Nedir? Tehlikesi Var Mıdır?

Adblock Nedir? Tehlikesi Var Mıdır?