Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Bebeklerde RSV alarmı! 1 yaş altı çok riskli

Bebeklerde RSV alarmı! 1 yaş altı çok riskli

Çocuk Hastalıkları Uzmanı, RVS mikrobunun 1 yaşından küçük bebekleri çok daha etkilediğine dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bebeklerde RSV alarmı! 1 yaş altı çok riskli
KAYNAK: İHA

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emel Kabakoğlu Ünsür, RSV mikrobunun 1 yaş altı bebekler ve 50 yaş üstü kronik hastalarda ciddi sorunlara neden olabileceğini vurguluyor.

Doç. Dr. Emel Kabakoğlu Ünsür, kış mevsiminde salgınlara sebep olan RSV mikrobunun, özellikle prematüre bebeklerde ağır enfeksiyonlara yol açtığını belirtiyor. Hava yoluyla bulaşabilen bu mikrobun, solunum yolu sorunlarına neden olduğunu ifade ediyor.

Prematüre Bebeklerde Ağır Enfeksiyon Riski

Doç. Dr. Kabakoğlu Ünsür, RSV mikrobunun havada asılı kalmış mikroplar sebebiyle solunum yoluyla bulaşabileceğini açıklarken, 1 yaş altındaki bebeklerde daha sık görülen bu mikrobun, ağır akciğer enfeksiyonlarına neden olabileceğini belirtiyor. Salgınlarla birlikte yoğun bakım yatışlarına kadar giden ciddi durumların ortaya çıkabileceğini vurguluyor.

RVS Önleyici Önlemler

RSV enfeksiyonlarının artan ağırlığını vurgulayan Doç. Dr. Kabakoğlu Ünsür, hastalığın önlenmesi için alınabilecek önlemlere dikkat çekiyor. Kapalı alanlarda bulunmamak, hasta çocuklarla teması azaltmak, maske kullanmak gibi önlemlerin yanı sıra el hijyeninin de önemine vurgu yapıyor.

RSV Belirtileri Neler?

RSV mikrobunun belirtilerini açıklayan Doç. Dr. Kabakoğlu Ünsür, öksürük, ateş, hırıltı, solunum güçlüğü, iştahsızlık gibi semptomların tipik influenza ya da Covid-19'a benzediğini belirtiyor. Tedavisi için özel bir ilaç olmadığını ifade eden Ünsür, hastaların belirtilerine göre semptomatik tedavi uygulandığını belirtiyor.

50 Yaş Üstünde Ciddi Akciğer Enfeksiyonlarına Dikkat

Doç. Dr. Kabakoğlu Ünsür, RSV enfeksiyonunun 50 yaş altı yetişkinlerde nezle gibi geçirilen bir enfeksiyon olduğunu belirtirken, 50 yaş üzerinde ise ciddi akciğer enfeksiyonlarına yol açabileceğini ifade ediyor. Bu yaş grubundaki hastalarda, Covid-19 ve grip gibi ciddi sonuçlar doğurabilen akciğer enfeksiyonlarına bağlı yoğun bakım yatışlarının yaygın olduğunu söylüyor.

Ailelere Öneriler

RSV mikrobunu önlemek adına ailelere çeşitli önerilerde bulunan Doç. Dr. Kabakoğlu Ünsür, özellikle okula giden çocuklarda el hijyeninin önemine vurgu yapıyor. Ailelere, çocuklarına hapşırırken ve öksürürken ağızlarını kapatmayı öğretmelerini tavsiye ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gaziantep FK Teknik Direktörü Sumudica: 'Pozisyonları Değerlendiremedik Üzgün Değilim'

Gaziantep FK Teknik Direktörü Sumudica: 'Pozisyonları Değerlendiremedik Üzgün Değilim'