Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Sağlık Az paraya çalışmak ve yoğun iş temposu kalp düşmanı!

Az paraya çalışmak ve yoğun iş temposu kalp düşmanı!

Yorucu ve stresli işlerde çalışan, ancak düşük gelir düzeyine sahip erkeklerin kalp krizi riskinin arttığı açıklandı. 

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Az paraya çalışmak ve yoğun iş temposu kalp düşmanı!

Çalışma hayatının kalp sağlığı üzerindeki etkilerini değerlendiren Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Çakal, yoğun iş temposunun, baskıların, değişen şartların ve işle ilgili sorumlulukların stresi artırabileceğini ifade etti. Kronik stresin kan basıncını yükselttiğini, kalp atış hızını artırdığını ve kalp-damar sistemine zarar verdiğini söyledi. Ayrıca iş stresinin damarlarda plak oluşumunu tetikleyerek tansiyonu yükseltebileceğini ekledi.

Doç. Dr. Çakal, özellikle yorucu ancak düşük gelir düzeyine sahip mesleklerin erkeklerde kalp hastalığı riskini iki kat artırdığını belirtti. Bir çalışmaya atıfta bulunarak, iş stresi yaşayan erkeklerin kalp hastalığı riskinde yüzde 49 oranında artış olduğunu ve stres altında fazla kalan erkeklerin kalp hastalığı riskinin, stres altında kalmayanlara göre iki kat daha fazla olduğunu açıkladı.

Bu sonuçların iş stresinin obezite kadar kalp-damar hastalığı riskini artırabildiğini gösterdiğini belirten Doç. Dr. Çakal, işverenlere de çağrıda bulunarak iş şartlarını geliştirmelerini ve iş-yaşam dengesini teşvik etmelerini önerdi. Uzun çalışma saatleri, fiziksel aktivitenin azalması, sağlıksız beslenme, sigara ve alkol tüketimi ile sosyal izolasyonunun kalp sağlığını olumsuz etkilediğini ifade etti. Sağlıklı yaşam için düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme, stresten kaçınma veya etkili bir şekilde başa çıkma, yeterli uyku ve sosyal ilişkilerin önemli olduğunu vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dünya Engelliler Günü’nü Muratpaşa'da kutladılar

Dünya Engelliler Günü’nü Muratpaşa'da kutladılar