Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Ayakkabı seçerken dikkat! Yüksek topuklu ayakkabı nasır yapar mı?

Ayakkabı seçerken dikkat! Yüksek topuklu ayakkabı nasır yapar mı?

Ayak sağlığını tehdit eden nasırların ayakkabı seçimiyle ilişkili olduğu belirtiliyor. 'Yüksek topuklu ayakkabı nasır yapar mı?' sorusunun yanıtı haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ayakkabı seçerken dikkat! Yüksek topuklu ayakkabı nasır yapar mı?
KAYNAK: İHA

Cildiye Uzmanı Dr. Enkhjargal Losol, ayak sağlığına uygun olmayan ayakkabıların nasır oluşumuna zemin hazırladığını vurgulayarak, özellikle yüksek topuklu ayakkabılar, dar ayakkabılar ve ayak yapısına uymayan ayakkabılardan kaçınılması gerektiğini belirtti.

Nasır neden olur? Yüksek topuklu ayakkabı nasır yapar mı?

Uzman Dr. Losol, günlük yaşantısında uzun süre ayakta duran, elleryile sık tekrarlayan işlerle uğraşan, ayakkabı içinde uzun süre bekleyen kişilerin nasır riski altında olduğunu belirtti. Ayrıca, yüksek topuklu ve dar ayakkabılar gibi ayak sağlığına uygun olmayan ayakkabılar, aşırı terleme, sürekli ayakta durma ve sık kullanılan ellerin nasır oluşumunu artırabileceğini ifade etti.

Cildiye Uzmanı Dr. Enkhjargal Losol

Nasır türleri neler? Nasırın belirtileri nedir?

Nasırların yumuşak, sert ve tohum olmak üzere üç ana grupta incelenebileceğini belirten Dr. Losol, bu türlerin genellikle ağrısız başladığını ancak ilerledikçe daha fazla acı vermeye başladığını ve tedavi sürecinin zorlaştığını söyledi.

Nasır nasıl tedavi edilir?

Uzman Dr. Losol, nasır tedavisinde etkili olan mekanik temizlik ve baskının ortadan kaldırılmasının önemine vurgu yaparak, uygun silikon aparatlar veya tabanlıklar kullanarak baskıyı azaltmanın önemli olduğunu belirtti. Ayakkabı seçiminin ergonomik olmasının tedavi sürecine olumlu etkisi olduğunu ekledi.

Uzm. Dr. Losol, nadir durumlarda cerrahi müdahalenin gerekebileceğini belirterek, cerrahi tedavi sonrasında nasırın yeniden oluşmaması için düzenli bakımlar yapılması ve uygun ayakkabı kullanımına devam edilmesi gerektiğini ifade etti.

Nasır belirtilerinin fark edildiğinde bir uzmandan yardım almak gerektiğine dikkat çeken Dr. Losol, uygun tedavi yöntemini belirlemenin önemine vurgu yaparak, ağrılı bir cilt rahatsızlığı olabileceğini ve tedavi edilmezse ciddi sorunlara yol açabileceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Park halindeki minibüsü çaldılar o anlar kameraya yansıdı

Park halindeki minibüsü çaldılar o anlar kameraya yansıdı