Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Zeytinpark’a Büyükşehir eli!

Zeytinpark’a Büyükşehir eli!

Kent merkezinin akciğeri konumundaki Vakıf Zeytinliği’ni betonlaşma riskine karşı koruyan Zeytinpark AŞ, hissedarlarından Antalya Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalayacak. Böylelikle Büyükşehir Belediyesi, hem çevreye daha çok destek vermiş olacak hem de çevre bilincini yaygınlaştıran projeler yapacak

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zeytinpark’a Büyükşehir eli!

    Antalya’da yıllardır çeşitli kurumlar ve yurttaşlar tarafından korunmaya çalışılan Zeytinpark, Büyükşehir Belediyesi ile imzalanacak protokol sonrası yeni bir döneme giriyor


    Antalya Ticaret Borsası, 1935’li yıllarda 22 bin dönümken betonlaşmanın etkisiyle 2630 dönüme kadar düşen Vakıf Çiftliği’ni, kamuoyunun ve basının gücüyle 2009 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiralayarak, doğasının korunması ve ranta kurban edilmemesi için proje çalışması başlattı. 20 bini zeytin ağacı olmak üzere yaklaşık 25 bin ağacın bulunduğu alan rehabilite edildikten sonra, doğa sevgisi ve bilinci kazanması için çocukların ve halkın kullanımına açıldı. Zeytinpark'ta bulunan ağaçlar rehabilite edilerek, bölgeye has zeytin ve zeytinyağı damak tadına sunuldu.


    Söz konusu alanda, daha önce fuhuş ve madde satışı yapıldığı haberleri gelirken, bugünlerde aynı alanda zeytin ağaçları sıralanıyor. Alan için Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ciddi miktarlarda kira ödemesi olduğu bilgisi verilirken, Zeytinpark A.Ş. kaynaklarından alınan bilgiye göre Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclisi’nde geçen karar gereği; imzalanacak olan protokolde hem Büyükşehir’in kira desteği sağlaması hem de yeşil alanın aynı şekilde korunmaya devam edilmesi için çeşitli projeler gerçekleştirileceği taahhüt altına alınacak.

‘İŞBİRLİĞİ’ SÜRECİ BAŞLIYOR

    Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde kurum ve kuruluşlar, kent merkezinin akciğeri konumundaki Vakıf Zeytinliği’ni betonlaşma riskine karşı korurken, kente yeşil alan olarak kazandırılması için uzun süredir çalışmalar yürütüyor. Ticaret Borsası’ndan alınan bilgiye göre; Antalya’daki tüm kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum ve meslek örgütlerinin hedefi, 2630 dönümlük bu alanın gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak, iyileştirmek, geliştirmek.


    Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Haziran ayı toplantısında, Zeytinpark Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanacak işbirliği protokolü için Başkan Muhittin Böcek’e imza yetkisi verilmesi gündeme geldi. Yapılan oylamada Böcek’e işbirliği protokolüyle ilgili yetki verildi. Yapılacak protokolden sonra, SİT alanı olan Zeytinpark’ın yeşil alan olarak korunması, şehre kazandırılması için daha güçlü adımlar atılacak. Akdeniz Gerçek’in sorularını yönelttiği Antalya Ticaret Borsası yetkilileri, son gelişmeye ve imzalanacak protokole ilişkin ayrıntılı bilgi vermekten kaçındı.


    Özgür Cem Boynueğri

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Avcılar Belediyesi, atık tasnif işi yaptıracak

Avcılar Belediyesi, atık tasnif işi yaptıracak