Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Yangınzedelere satış yanlış!

Yangınzedelere satış yanlış!

İktidarın ormanda evlerini kaybeden yangınzedelere hala evlerini yapıp teslim edememesini eleştiren CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, TOKİ kanalıyla yangınzedelere ev satışına tepki gösterdi ve “Mağdur olan vatandaşa taahhüt edilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi” dedi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yangınzedelere satış yanlış!

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangını üzerinden geçen 1 yılın ardından, AKP iktidarının evlerini kaybeden yangınzedelerin mağduriyetini hala giderememesi CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz tarafından eleştirildi. Başkan Nuri Cengiz, “Mağdurların evleri arsa vasfına dönüştü. Hazine arazileri Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nın  üzerinden satılıyor. Manavgat’ta yapılacak konutların İhtiyaçtan fazla olacağı gibi söylentiler de var” dedi.

 

Konutların TOKİ üzerinden yapılacağını aktaran Başkan Nuri Cengiz, “Hükümetin yapması gereken konutların, TOKİ üzerinden satışı var. Bu tamamen yanlış. Mağdur olan vatandaşa taahhüt edilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmemiş. Evleri teslim etseler dahi tutarın yarısını vatandaştan alacaklar. Konutların tutarı dahi belli değil. Manavgat Belediyesi’nin alması gereken pay TOKİ üzerinden satışı yapılarak engelleniyor. Yanan ormanın nakliyesi için yapılan yolun yapımı dahi Manavgat Belediyesi’ne aitti. Belediye orada vatandaşına hizmet etmek için uğraşıyor. Devlet, vatandaşlardan imza alarak vatandaşları yükümlülük altına sokup kendi yükümlülüğünü yerine getirmekten de imtina ederek vatandaşın mağduriyetini büyütüyorlar” ifadesini kullandı.

 

“GELİR, MAĞDURLARA KULLANILMADI”

 

Evleri yanan vatandaşların büyük sıkıntı içerisinde olduğunu belirten Başkan Cengiz, “Bölgeyi yangından sonra nasıl bıraktılarsa aynı o şekilde. Orada yanan veya kesilen ormanların gelirleri mağdur olan insanlar için kullanılabilirdi ama bu da yapılmadı. Gözle görünen, yapılan Hazine arazilerinin, taşınmazlarının TOKİ üzerinden satılması. Bu iktidar ülkeyi yönetemiyor. Kamunun malları bu şekilde gereksiz harcanıyor. Kendileri de seçimi kaybettiklerinin farkındalar. Bunun için hızlı bir şekilde Hazine taşınmazları satılıyor. Manavgat’ta yapılacak konutların İhtiyaçtan fazla olacağı gibi söylentiler de var” diye konuştu.

 

ARDA KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'ŞİDDETİ CESARETLENDİRDİ'

'ŞİDDETİ CESARETLENDİRDİ'