Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Ukrayna'nın Rusya'ya Yönelik Dev İHA Saldırısı

Ukrayna'nın Rusya'ya Yönelik Dev İHA Saldırısı

Ukrayna, Rusya'ya karşı gerçekleştirdiği en büyük insansız hava aracı (İHA) saldırısında derinliklerdeki rafineri ve elektrik santrallerini hedef aldı. Rusya Savunma Bakanlığı, saldırının büyüklüğünü kabul etse de etkisini küçümsedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ukrayna'nın Rusya'ya Yönelik Dev İHA Saldırısı
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Ukrayna, hafta sonu gerçekleştirdiği en büyük insansız hava aracı saldırısı ile dikkat çekti. 

Bu operasyon, Rusya'nın derinliklerinde bulunan rafineri ve elektrik santrallerini hedef aldı. Saldırıya ilişkin yayımlanan videolarda, Moskova ve çevresindeki Tver bölgesinde dumanların yükseldiği görüldü.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın Açıklaması

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın saldırısının büyüklüğünü kabul etmesine rağmen, etkisini küçümseyerek pazar günü yaptığı açıklamada, 158 Ukrayna İHA'sının bir gecede başkent Moskova dahil olmak üzere 15 bölgede "imha edildiğini ve hava savunması tarafından engellendiğini" belirtti.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Moskova Petrol Rafinerisi bölgesinde iki insansız hava aracının düşürüldüğünü söyledi. Ölen veya yaralanan olmadığını ancak düşürülen ikinci İHA'nın rafinerideki teknik bir binaya zarar verdiğini ve yangına yol açtığını ifade etti. Yangının lokal olduğunu ve tesisin operasyonlarını etkilemediğini ekledi.

saldırının etkileri sınırlı

Tver bölgesi Valisi Igor Rudenya, Konakovo bölgesinde çıkan yangının söndürüldüğünü ve bölgeye verilen gaz ve elektrik hizmetlerinin kesintisiz devam ettiğini duyurdu. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, saldırının etkilerinin sınırlı olduğunu belirtti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, bu saldırıların, geçtiğimiz hafta Rusya'nın Rostov bölgesindeki bir rafineride petrol depolarını ateşe veren saldırılar da dahil olmak üzere diğer saldırılarla bağlantılı olduğunu açıkladı.

Zelenski'den Açıklama

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın derinliklerine yönelik son İHA saldırılarının, Moskova'nın ülkesine yönelik tekrarlanan saldırıları nedeniyle haklı olduğunu söyledi. Zelenski, X'te yaptığı paylaşımda, “Geçtiğimiz hafta Rusya, halkımıza karşı 160'tan fazla füze, 780 güdümlü hava bombası ve 400 farklı türde saldırı İHA'sı fırlattı” ifadelerini kullandı.

"Harkov'da Rusya bir kez daha Harkov'da terör estiriyor"

Yerel yetkililer, Rusya'nın Ukrayna'nın Harkov şehrinde düzenlediği sivil altyapıya yönelik saldırıda en az 41 kişinin yaralandığını bildirdi. Zelenski, “Rusya bir kez daha Harkov'da terör estiriyor, sivil altyapıyı ve şehri hedef alıyor” dedi. Ayrıca, müttefiklerine Ukrayna'nın savunması için gerekli her şeyi sağlamaları çağrısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mehmet Kasım Gülpınar kimdir? Nereli? Hangi partiden?

Mehmet Kasım Gülpınar kimdir? Nereli? Hangi partiden?