Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber TÜREL SÖZÜNDEN DÖNDÜ

TÜREL SÖZÜNDEN DÖNDÜ

Toplu ulaşımda kullanmak için 200 otobüs almaktan şimdilik vazgeçtiklerini açıklayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e rağmen 15 otobüs alındı ve teslimi yapıldı, 10 otobüsün ise sevkiyat aşamasında olduğu öğrenildi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜREL SÖZÜNDEN DÖNDÜ

 

Toplu ulaşımda kullanmak için 200 otobüs almaktan şimdilik vazgeçtiklerini açıklayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e rağmen 15 otobüs alındı ve teslimi yapıldı, 10 otobüsün ise sevkiyat aşamasında olduğu öğrenildi.

 

HANİ ALINMAYACAKTI?

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Üyesi Songül Başkaya, mecliste karşı ve çıktığı ve borçlanmasına onay vermediği 200 otobüsün 15’inin alındığını öğrenince, Ulaşım AŞ’ye ait depoda otobüsleri yerinde tespit etti. Başkaya, “Daha iki hafta önce Başkan Türel’in vazgeçtiğini söylediği otobüsleri kim ve nasıl almıştır? Başkan Türel’den habersiz belediyeyi yönetenler mi var? Yoksa Başkan Türel mi sözünden döndü” dedi. Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yasin Arslan ise ulaşım esnafının başından beri otobüs alımına karşı olduğunu kaydetti.

 

25 OTOBÜS ALINMIŞ!

Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi CHP’li Songül Başkaya, Eylül ayında 63 milyon TL’lik borçlanma yetkisi alınan ve Devlet Malzeme Ofisi’nden temini gerçekleşecek olan 200 otobüsten 25 tanesinin alındığını iddia etti. Başkaya, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ekim ayı meclisinde toplu ulaşımda kullanılmayı planladıkları 200 aracı almaktan şimdilik vazgeçtiklerini açıklamış ve ‘Esnafa bir fırsat veriyorum, inşallah çözerler. Bütün hatlardaki sefer sayısını onların önerileri doğrultusunda eksiksiz yapacağız’ demişti. Ancak görünen o ki ya Başkan sözünden döndü ya da birileri Başkan’dan habersiz karar alıyor” dedi.

 

10 TANESİ SEVKİYATTA

Aldığı duyumlar sonrası Antalya Kepez İlçesi’ndeki KİPA AVM arkasında bulunan depolama alanına giden ve 15 yeni otobüsü yerinde tespit eden Başkaya, Ulaşım Daire Başkanı Hülya Atalay’a konuyu sorduğunu ve 25 otobüs alımının gerçekleştiğini, 15 otobüsün alındığını, 10 otobüsün ise sevkiyatta olduğunu kaydettiğini bildirdi. Başkaya, baştan beri Ulaşım Master Planı olmadan ulaşıma dair kararlar üretildiğini, esnafa kulak verilmediğini ifade ederken, bugüne kadar ki eleştiri ve önerilerinin dikkate alınmadan ben yaptım oldu mantığıyla üretilen kararlar sonrası bugün ulaşım esnafının borç batağında olduğunu kaydetti.

 

TÜREL “VAZGEÇTİK” DEMİŞTİ

Başkaya, “Esnaf 2’ye 1 birleşme sonrası 12 metrelik otobüslere dönüşüm yaptı. Ancak zamanlama doğru değildi. Nitekim zor ve baskıyla esnaf dönüşüme onay verdi. Verdikten sonra geldiğimiz noktada da söylediğimiz gibi bugün kredilerini ödeyemez haldeler. 500 Bin liralık borç yükü ile boğuşan esnafın önüne sonra da belediyenin alacağı 200 otobüs konusu getirildi. Esnaf, otobüs sayısının yeterli olduğunu sadece hat planlaması yapılması gerektiğini ifade etti. Başkan Türel dinlemedi. Konu Başbakan ve Cumhurbaşkanı’na iletildi. Bu kez Başkan Türel, ‘Otobüs almaktan vazgeçtik’ dedi. Ama sözlerinin üzerinden 2 hafta geçti ki 25 otobüs alındığı ortaya çıktı” dedi.

Edinilen bilgiye göre Büyükşehir Belediyesi 25 otobüs alımı gerçekleştirdi.  15 Tanesi KİPA AVM arkasındaki depolama alanında. 10 tanesi ise sevkiyat aşamasında. Şuan belediyenin Mustafa Akaydın döneminde alınan 40 otobüsü ile Türel döneminde alınan 50 otobüsünün çalıştığı biliniyor.

 

ARSLAN: OTOBÜSLERİN TAKİPÇİSİYİZ

Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yasin Arslan ise ulaşım esnafının başından beri otobüs alımına karşı olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 50 otobüs alındığı söyleniyordu ancak şuan anda 15 otobüs geldi. Yetkili kişilerden aldığımız bilgiye göre de geriye kalan 35 otobüsün gelmeyeceği ve başka bir kuruma aktarılacağı söyleniyor. Bakalım biz de bunun takipçisi olacağız. Eğer gelecek olursa da esnafın görüşleri doğrultusunda karar alırız. Yani burada karar verecek olan esnaftır. Esnaf eğer ‘çalışsın’ derse çalışır, ‘çalışmasın’ derse ona göre karar alırız. Çünkü bizi buraya getiren esnaftır. Biz Antalya’da ulaşım esnafını temsil ediyoruz. Onların istemediği bir şeye kesinlikle onay vermeyiz.

Biz esnaf ne derse onu yaparız. Halbuki bize araç alımının durdurulduğu söylenmişti. Ne oldu da alındı biz de çok iyi bilmiyoruz.” Kubilay ELDEMİRCİ-Nizamettin ÖZMEN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
PTT 177 yaşında

PTT 177 yaşında