Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber Tadilat bitmeden alışveriş merkezi ilanda!

Tadilat bitmeden alışveriş merkezi ilanda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Antalya Müdürlüğü’nün itirazı ve Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün çekincesine rağmen 60 yıldır süren Meltem davalarını çözmek için yapıldığı iddia edilen özel plan tadilatı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Devam Meclisi’nde kabul edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tadilat bitmeden  alışveriş merkezi ilanda!

Antalya’da yıllardır çukur olarak kalan üzerinde akaryakıt istasyonu ve halı sahanın da olduğu eski Antalyaspor Tesisleri’ni içine alan Muratpaşa ilçesi Bahçelievler Mahallesi’ne tapulamalı 4520 ada 48 parseldeki Meltem bölgesinde bulunan 1.5 emsal inşaat alanı alan tadilat bitmeden ilana çıktı

Antalya Stadyumu’nun yanında yer alan yol ve spor alanları ile akaryakıt istasyonunun bulunduğu 232 bin 614 metrekarelik arazi için dün Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde uygulama imar planına yapılan itiraz görüşüldü. Eylül ayı devam meclisinde gündemin 27. maddesinde Muratpaşa ilçesi Meltem bölgesindeki 4520 ada 114 parsellin akaryakıt servis istasyonu, otel ve özel sosyal tesis alanı olarak planlanmasına ilişkin yapılan uygulama imar plan değişikliğine askı süresinde yapılan itiraz görüşüldü. Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Falez Emlak Müdürlüğü’nün yaptığı itirazı 14 Eylül 2022’de görüşen İmar ve Planlama Komisyonu, itirazın reddine karar verirken, Meclis’te de konu komisyondan geldiği gibi görüşüldü ve geçti. Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın 13 Eylül 2022 tarihinde Berna Zengin ve Menekşe Alkan imzalı hazırladığı Teknik İnceleme Raporu’nda kurumların itiraz ve çekincelerinin dikkate alınması istenirken hem komisyon hem meclis itirazları reddetti. Konunun meslek odaları ve kurumlar tarafından yargıya taşınması bekleniyor.

BİTMEDEN İLANA ÇIKTI

İlgili uygulama imar planlarının üst planı olan 5 binlik planlar 14 Ocak 2022 tarihli Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 101 sayılı karar ile kabul edilmişti.

Öte yandan bir gayrimenkul firması tarafından sözkonusu alan için ‘294.500 m2 inşaat alanı ile Antalya'nın en büyük alışveriş merkezi’ içeriğiyle satış ilanları oluştu bile. Kent merkezinde devasa büyüklükte bir alan yaratılırken henüz bitmeyen bir tadilatın şimdiden ilana çıkması kafaları karıştırdı.

Songül Başkaya





 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SÜRELSAN’ arşivi Büyükşehir’de

SÜRELSAN’ arşivi Büyükşehir’de