Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber ‘Kopak Çayı’ turizmi felç etti!

‘Kopak Çayı’ turizmi felç etti!

Kundu Oteller Bölgesi’nde turizmin en yoğun olduğu ve yabancı turistin Antalya’ya geldiğinde ilk gördüğü alandan geçen Kopak Çayı’ndaki akışın önünün kesilmesi, turizmcileri çileden çıkardı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘Kopak Çayı’ turizmi felç etti!

    Antalya’nın Aksu İlçesi’nin deniz kıyısında yer alan, Kundu Oteller Bölgesi olarak bilinen alandaki Kopak Çayı’ndaki su akışı ve sirkülasyonun, Aksulu çiftçilerin sulama amaçlı su kullanımına kaynak sağlamak adına yapay şekilde önü kesilince, en fazla turizm gelirinin olduğu alandaki işletmeler sudaki kirlilik kaynaklı koku ve pislikten kapı önüne çıkamaz duruma geldi.


SORUMLU KİM?

    Turizmin Antalya’daki beşiği olan bilinen Kundu Oteller Bölgesi’nde yer alan Kopak Çayı’ndaki kirlilik, kötü koku ve bulanıklığın sebebi belli oldu. Çevredeki turistik işletmelerin kanalizasyon atıklarını çaya boşaltması ve su akışının iddaya göre Aksu Belediyesi tarafından önüne set çekilerek kesilmesi sonrası, çok sayıda turizm işletmesi müşterisiz kalmanın yanı sıra kendileri dahi dükkan önlerini kullanamamaya başladı. Turizmciler söz konusu mağduriyetten Aksu Belediyesi’ni sorumlu tutarken, geçtiğimiz haftalarda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından da aynı alanda bazı faaliyetler yürütüldüğü biliniyor.


‘KANALİZASYON BOŞALTILIYOR’ İDDİASI!

    Pandemi nedeniyle uzun süredir sıfırlanan gelirlerini yeniden hızlanan turist akışı ile telafi etmeye çabalayan turizm esnafının bugünlerde korona virüsten daha büyük denebilecek bir sorunu var. Kundu Oteller Bölgesi’nde MYRA AVM ve Wind of Lara adlı işletmenin arasında yer alan Kopak Çayı’nın denizle kesiştiği bölgede su sirkülasyonu tamamen durmuş durumda. Turizmcilerin iddiasına göre, gece geç saatlerde çevredeki turizm işletmelerinin kanalizasyon atıkları çaya dökülmesinin yanı sıra, Aksu Belediyesi’nin çayın önüne topraktan set çekerek tarım alanlarına su kaynağı yaratma denemesi, ekonomik olarak darboğazda olan turizmciye yeni bir darbe vurdu.


BİR TARAF BERRAK, BİR TARAF PİSLİK İÇİNDE!

    Kopak Çayı’nın belediye tarafından yapıldığı iddia edilen setin güney kısmında yer alan ve turizm işletmelerinin bulunduğu alandaki su kütlesi tamamen kararmış, pis kokulu ve kirlenmiş halde olduğu görülürken, çayın tarlalarla buluşan kuzey kısmındaki suyun oldukça temiz olduğu görüldü. Kirliliğin olduğu alanın turistleri tamamen kaçırdığını savunan turizmciler, balık ölümlerinin de son günlerde hızla arttığını belirtiyor. Kundulu esnafların acil talebi ise Aksu Belediyesi’nin söz konusu seti açarak çayı eski günlerine döndürmesi…

    Konuyla ilgili Akdeniz Gerçek’in görüşlerini almak istediği Aksu Belediyesi ve DSİ ise şimdilik sessizliklerini korumaya devam ediyor.


Özgür Cem BOYNUEĞRİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mahsül buğday satışı yapılacak

Mahsül buğday satışı yapılacak