Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Konteyner anaokulları deprem bölgesine gönderilsin!

Konteyner anaokulları deprem bölgesine gönderilsin!

Eğitim-Sen Antalya Şubesi, Antalya yerelinde okulların bahçesini işgal ederek kurulan konteyner anaokullarının, deprem bölgesine gönderilmesi için Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe verdi. Başkan Nurettin Sönmez ise, “Antalya’da okul bahçelerine kurulmuş ve henüz öğrencisi olmayan konteyner anaokullarının sökülerek deprem bölgesine gönderilmesinin önemli bir adım olacak” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Konteyner anaokulları deprem bölgesine gönderilsin!

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “ Okul Bahçelerine Konulan Konteyner anaokulları deprem bölgesine nakledilmelidir. Antalya’da birçok okulun bahçesine konteyner anaokulları yerleştirilmişti. Konteyner anaokulları yapılmasına rağmen bu sınıflarda öğrenciler yok. Mevcut okulların ise bahçeleri küçüldü. Öğrencilerin oyun, dinlenme alanları yok oldu. Bu duruma ilişkin itirazlarımızı, önerilerimizi sıklıkla dile getirmemize rağmen konteyner anaokullarının okul bahçelerine konulmasına devam edildi. Bu okullarımızda eğitim öğretim süreçlerinin aksadığını ve yeni sorunlara yol açıldığını görmekteyiz” diye konuştu.

“BAKANLIK ADIM ATMALI”

“Ülkemizin 6 Şubat tarihinde yaşadığı ikiz deprem 11 ilimizi yoğun olarak etkilenmiş, depremde on binlerce insanımız yaşamını yitirmiş ve eğitim öğretim yapılamaz hale gelmiştir” aktarımında bulunan Başkan Nurettin Sönmez, “Deprem bölgesindeki okulların büyük bölümü yıkılmış ya da hasarlı hale gelmiştir. Bölgede eğitim öğretimin başlaması çocukların, gençlerin eğitim hakkı açısından son derece önemlidir. Bu nedenle öncelikle anaokullarının eğitime başlaması çocuklarımız açısından son derece önemlidir. Bu doğrultuda Eğitim Sen Antalya Şubesi olarak Antalya’da okul bahçelerine kurulmuş ve henüz öğrencisi olmayan konteyner anaokullarının sökülerek deprem bölgesine gönderilmesinin önemli bir adım olacağını belirtiyoruz. Böylece hem okulların bahçesi yeniden öğrencilerin kullanımına sunulmuş olur hem de deprem bölgesinde yaşayan çocuklarımızın eğitimini yapabilmeleri için küçük bir adım atılmış olur.  Bu nedenle Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bu doğrultuda dilekçemizi verdik. Kamuoyu ile de paylaşıyoruz. Bugün için konteyner anaokuluna deprem bölgesinin ihtiyacı vardır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu doğrultuda adım atmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Adaletin iktidarını birlikte kuracağız”

“Adaletin iktidarını birlikte kuracağız”