Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber “Keşke vaktiyle olmasaydı”

“Keşke vaktiyle olmasaydı”

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “falezlere 15 kat” tartışmasında ilk kez konuştu. Yönetmelikte kat serbestliği olan yerlerde 15 kata izin verilmesi ile ilgili gazetemize açıklama yapan Başkan Uysal, “Karara bağlı olarak geçmişte yapılmış 17, hatta 18 katlı binalar var. Bizden önceki süreçlerde yapılmış yerler. Ama keşke vaktiyle falezlere hiç yapılaşma izni verilmesiydi” dedi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Keşke vaktiyle olmasaydı”

    Lara falezlerine 15 kat yapı izni veren Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararından sonra açıklama yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “‘Madem Kepez’de 15 kat oldu, Muratpaşa’da da 15 kat olsun’ şeklindeki bir bakış açısıyla, bizim 12 kat kararımızı, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu dışındaki, diğer gruplar 15’e çıkararak onayladılar. Bizim dahlimiz olmadı” dedi.

 

“GEÇMİŞ YAPILAR DİKKATE ALINARAK ALINMIŞ BİR KARARDIR”

    Lara falezlerine 15 kat yapı izni veren Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararını değerlendiren Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “20 Şubat 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 3194 sayılı İmar Kanunu’na eklenen hükümler doğrultusunda, Muratpaşa Belediye Meclisimiz, Kasım 2020 oturumunda uygulama imar planında emsal ve toplam inşaat alanı belirlenip kat yüksekliği belirlenmeyen konut alanları için ‘kat yüksekliği en çok 12’ olacak şekilde karar aldı. Bu, ilçemizdeki geçmiş yapılar dikkate alınarak alınmış bir karardır.

    Aynı ay toplanan Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde de belediyemizden geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi. Karara itirazlar oldu. Muratpaşa Belediye Meclisimiz, Şubat 2021 oturumunda itirazları reddetti ve konu, kat yüksekliği en çok 12 olacak şekilde karara bağlanmak üzere Büyükşehir Belediye Meclis gündemine geldi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ise, Kepez’de aynı durumda olan yerler için 15 kat kararı alındığından hareketle, Muratpaşa için de 15 kat önerisi gündeme getirildi.”

 

“BİZİM DAHLİMİZ OLMADI”

    “Falezler üzerindeki 15 kat önerilmesine ilişkin benzer kararlar Kepez ilçesinde de önceki meclis kararlarında geçmiştir. ‘Madem Kepez’de 15 kat oldu, Muratpaşa’da da 15 kat olsun’ şeklindeki bir bakış açısıyla, bizim 12 kat kararımızı, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu dışındaki, diğer gruplar 15’e çıkararak onayladılar. Bizim dahlimiz olmadı. Bu karar, inşaat emsalini değiştirmiyor. Sadece kat yüksekliği açısından bir üst limit kararı alınmış oluyor. İlgili karar falezlerin üzerine binen ağırlığı da arttırmıyor. Bu yönde yanlış yorumlar yapılıyor” diye konuştu.

“GEÇMİŞTE YAPILMIŞ 18 KATLI BİNALAR VAR”

    “Sonuçta yine ruhsatı verecek olan Muratpaşa Belediyesidir” diyen Başkan Uysal, “Biz, emsal artışına kesin olarak karşı çıkarız. Hangi kurumdan gelirse gelsin. Kat yüksekliğinde de takdir yetkimizi düşük limitte tutmaya gayret ederiz. Karara bağlı olarak kent silueti açısından gündeme getirilen eski Lara Caddesi ve arkasında Metin Kasapoğlu Caddesi’nde geçmişte yapılmış 17, hatta 18 katlı binalar var. Bizden önceki süreçlerde yapılmış yerler. Ama keşke vaktiyle falezlere hiç yapılaşma izni verilmesiydi. En az 150-200 metrelik bir şerit oluşturulabilseydi” şeklinde konuştu.

 

    Fadime Yiğit

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gönüldaşlar buluşması

Gönüldaşlar buluşması