Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber “Emekli bunu hak etmiyor”

“Emekli bunu hak etmiyor”

AKP iktidarının seçim dönemi yaklaştığında hatırladığı yaklaşık 6 milyon kişilik EYT mağdurları umutla açıklanacak yeni düzenlemeleri bekliyor. Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, EYT sorunu hakkındaki son durum hakkında, “EYT’lilerin maaşlarını yüzde 27-28’ine kadar düşürecekler. En alt düzeyde emekli maaşı alacaklar. Emekli bunu hak etmiyor” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Emekli bunu hak etmiyor”

EYT’lilerin yıllardır büyük problemler yaşadığını belirten Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, “EYT’lilerin sırtında enflasyon var. EYT’lileri seçim döneminde kontrol edebilmek için açıklamalarda bulunarak oyaladılar. Bu durum bir aldatmacadır. Gelen kulis bilgileri EYT’lilerin tamamını kapsamayacağı yönünde. EYT’lilerin yüzde 25-30’unun emekli olabileceği yönünde bir duyumumuz var. 2000 yılı öncesi sigortalılara uygulanan emekli edilme koşullarına EYT arkadaşlara da yapmaları gerekiyor. Emekli olacak kişilerde gerçekten çok düşük maaş alacaklar. EYT’lilerin maaşlarını yüzde 27-28’ine kadar düşürecekler. En alt düzeyde emekli maaşı alacaklar. Emekli bunu hak etmiyor. Emareler beklentilerin çok altında bir programın gerçekleştirileceği yönünde” diye konuştu.

“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI AÇLIK SINIRI ÜZERİNE ÇIKARILSIN”

zeynel abidin ergen

“AKP iktidarının müteahhitlere, sermayeye aktardığı para ortada” diyerek hükümete yüklenen Başkan Zeynel Abidin Ergen, “Asgari ücret ve EYT konuşuluyor ama işsizlik fonundaki para asgari ücret zammından sonra işverenlere teşvik adı altında verilerek, asgari ücretin bir bölümünün oradan karşılanacağı söyleniyor. Türkiye’nin kaynakları verimli kullanılmalı ve gelirler adil paylaşılmalı. Emeklilerin maaş artışı ile ilgili bir açıklama yok ama hesap yaptığımızda yüzde 25 gibi bir zam oranı öngörüyoruz. 2023 enflasyonunun yüzde 25 olmadığını herkes biliyor. TÜİK ne kadar bastırmaya çalışırsa çalışsın gıda enflasyonu, kira enflasyonu ve diğer kalemlerin artışlarını görüyoruz. Bu durum böyle gitmez. En düşük emekli maaşının asgari ücretin veya açlık sınırının üzerine çıkarılmasını talep ediyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı. Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Türkiye’den silip atacağız”

“Türkiye’den silip atacağız”