Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Emekli aklına başına almalı!

Emekli aklına başına almalı!

TÜED Başkanı İbrahim Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına 3 bin 776 lira, memur emeklilerine iki dönemde toplamda 7.6 oranında zam uygulanacak olan zam verilecek olmasına tepki gösterdi. Tezcan,’’ Emeklinin aklını başına alacağı zaman bu zaman. Biz ne söylersek söyleyelim, hükümet kendi bildiğini yapıyor. Bize gelince para yok ama kendilerine gelince var’’ dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekli aklına başına almalı!


TÜED Başkanı İbrahim Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına 3 bin 776 lira, memur emeklilerine iki dönemde toplamda 7.6 oranında zam uygulanacak olan zam verilecek olmasına tepki gösterdi. Tezcan,’’ Emeklinin aklını başına alacağı zaman bu zaman. Biz ne söylersek söyleyelim, hükümet kendi bildiğini yapıyor. Bize gelince para yok ama kendilerine gelince  var’’ dedi.

5510 sayılı yasanın mecliste değişmesi gerektiğini belirten Türkiye Emekliler Derneği(TÜED)Başkanı İbrahim Tezcan,’’ Emeklinin aklını başına alacağı zaman bu zaman. 5510 sayılı kanunun değişmediği sürece, işçi emeklileri olarak bizlere verilen zamları kabul etmek zorunda kalacağız. Biz ne söylersek söyleyelim hükümet kendi bildiğini yapıyor. Hükümetin demek ki emeklilere bakış açısı bu. Enflasyonu rakamlarını bekleyeceğiz. Enflasyonda ne çıkarsa maaşlarımıza zam o kadar uygulanacak. Hükümet isterse tüm emeklilere seyyanen 100 TL zam yapabilir.  Bize gelince para yok ama kendilerine gelince para var’’dedi.

MEMUR EMEKLİLERİNE YÜZDE 7.6 ZAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maaşına 3 bin 776 lira zam geldi. Erdoğan'ın aylık net maaşı önümüzdeki Ocak ayından itibaren 35 bin 295 liradan 39 bin 71 liraya yükselecek.   Cumhurbaşkanı, emekli cumhurbaşkanları, emekli başbakanlar ve emekli milletvekillerinin maaş ve aylıklarına Ocak ayından itibaren yüzde 10.7 zam yapılırken, memur ve memur emeklileri Ocak’ta yüzde 4, Temmuz’da da yüzde 3.5 olmak üzere toplamda yüzde 7.6 zam alacak. Önümüzdeki yılın ikinci yarısında en düşük dereceli memurun maaşı toplamda 185 lira, en düşük memur emeklisinin aylığı da 138 lira zamlanacak. İşçi emeklilerinin Ocak’ta alacağı zam son 6 aylık enflasyondaki artışa göre netleşecek. Asgari ücretlilerin bin 404 liralık maaşının ne düzeyde artacağını ise Asgari Ücret Komisyonu belirleyecek. DENİZ TOPKAYA 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Baykal’dan müjdeli haber

Baykal’dan müjdeli haber