Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Çalkaya dramı bitiyor

Çalkaya dramı bitiyor

-Aksu Belediyesi Meclis Üyesi Aksu Mustafa Oruç, kanayan bir ara haline gelen Çalkaya bölgesindeki imar sorununun çözümü için atılan adımlara muhalefet olarak kendilerinin de destek verdiğini söyledi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çalkaya dramı bitiyor

-Aksu Belediyesi Meclis Üyesi Aksu Mustafa Oruç, kanayan bir ara haline gelen Çalkaya bölgesindeki imar sorununun çözümü için atılan adımlara muhalefet olarak kendilerinin de destek verdiğini söyledi.

-Oruç, “Büyükşehir buranın 1/25000’lik, 1/5000’lik ve 1/1000’lik planlarını yaparak bu ham araziyi imarlı hale getirecek. O zaman hem halkın hem de kamunun mağduriyeti bir şekilde giderilmiş olacak” dedi.


Aksu Belediyesi Meclis Üyesi Aksu Mustafa Oruç, kapatılarak Aksu ilçesinin mahallesi olan Çalkaya Belediyesi'nin 1993’lü yıllardan kalma imar sorunun çözümü için atılan adımların amacına ulaşması için muhalefet olarak destek verdiklerini söyledi.  Çalkaya’nın yıllardır çözülemeyen imar çıkmazı için adım atılmasıyla ilgili Akdeniz GERÇEK’e konuşan Oruç, bu şekilde hem halkın hem de kamunun mağduriyetinin giderilmiş olacağını kaydetti.

500 DÖNÜM YAKIP!

Oruç, şöyle konuştu: “Aksu ilçe belediyesi olmadan evvel, Aksu, Çalkaya, Güzelyurt ve Pınarlı belediyeleri vardı. Daha sonra Aksu Belediyesi tek kaldı, diğerleri de mahalle oldu. Çalkaya Belediyesi zamanında, imardaki bir takım eksiklikler ve hatalar bilerek ya da bilmeyerek yapılmış. Bir takım sıkıntı imar uygulamaları ortaya çıkmış. Hatta o yıllarda eski başkan Süleyman Yılmaz, bu yüzden hapse bile girmişti. O dönemde okul, cami, yol ve yeşil alan gibi kamuya ayrılan yerler, yapılan parselizasyon ile millete verilmiş. O zamanlar bu bölgede Hazine’nin 900 dönüme yakın yeri varmış. Şimdi ise Hazine’nin 260 dönüme yakın, Aksu belediyesinin ise 150 dönüm kendine ait yeri kalmış. Geriye 500 dönüme yakın bir kayıp var.”

BU BORÇ 20 YILDA ÖDENMEZDİ

İmarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle bölge insanının sürekli borç, dert ve şerhlerle uğraşmaktan hiçbir şey yapamadığını hatırlatarak, “Çalkaya Belediyesi, Aksu Belediyesine devrolurken taşınmazların yanında doğal olarak borçları da devroluyor. Bölgedeki husumetlerden dolayı, belediyenin uzun zamanlardan beri her ay devletten gelen ödeneğinden kesinti yapılıyor. Oradaki kooperatiflere satılan yerler var. Şuan belediye ile aralarındaki alacak-vereceklerin rakamının ne olduğunu bilen yok. Geçmişteki yanlış uygulamalardan dolayı Aksu Belediyesinin 600 milyon gibi bir borcu olduğundan bahsediliyor. Aksu Belediyesinin bu seneki gerçekleşen bütçesi 37 milyon lira. Dolayısıyla bu borç 20 yılda ancak ödenir ve belediye hiçbir şey yapamaz. Keşke imkanlar olsa da Aksu Belediyesi bunu Büyükşehir’e vermeden kendisi yapsa. Böyle olunca çıkan yerler belediyeye ve ilçe halkının kullanabileceği seviyeye gelseydi” dedi.

YÖNETİCİLERİN YAPTIĞI

CEZAYI HALK ÇEKMEMELİ

Zamanında yöneticilerin yaptığı yanlış uygulamaların ve hataların cezasını halkın çekmemesi gerektiğini vurgulayan Oruç, “Gelinen noktada bunu Büyükşehir, Hazine ve Aksu Belediyesi ortak bir konsorsiyumla ilgili birim müdürleri oturarak, bir hesap yapıyor. Yani bu bir şekilde çözülmek durumda. Çünkü buralardan yer alan insanlar, zamanında yöneticilerin yaptığı yanlış uygulamaların ve hataların cezasını çekmemeli. Çünkü burası yıllardır ciddi anlamda kanayan bir yaraydı ve çözülmesi gerekiyordu. Hazine var ve doğal olarak yerini ya da yerine bedel olarak bir şey istiyor. Bu çıkmazdan kurtulmak için de herkes elindeki yerleri ortaya koyuyor. Büyükşehir Belediyesi de buranın 1/25000’lik, 1/5000’lik ve 1/1000’lik planlarını yaparak bu ham araziyi imarlı ve kullanılabilir hale getirecekler. Böyle olunca Hazine yine verdiğini bu kez daha değerli olarak geri alacak. O zaman hem halkın hem de kamunun mağduriyeti bir şekilde giderilmiş olacak. Biz muhalefet olarak hem Aksu‘da hem de Büyükşehir’de buna destek olduk” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bu habere başlık bulamadık !

Bu habere başlık bulamadık !