Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Böyle ihale olmaz!

Böyle ihale olmaz!

Muratpaşa Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün taziye ikramı için açtığı pide ve ayran alımı ihalesine iki yıldır katılan Şener Yurtlak, belediyenin 19 Kasım’da gerçekleştirdiği ihalede şeffaf olmadığını iddia etti. Yurtlak, ihaleye katılmadan önce evraklarını belediye personeline kontrol ettirip “İhaleye katılabilirsiniz” yanıtını alırken, ihale komisyonunca elenmesine ve bunun kendisine 6 gün sonra bildirilmesine ateş püskürdü

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Böyle ihale olmaz!

Muratpaşa Belediyesi’nin geçen yıl ve bu yıl açtığı ‘taziye ikramı’ için pide alımı ihalesi hakkında ‘şaibe’ iddiası gündeme bomba gibi düştü. Geçen yıl evrak eksikliği nedeniyle ihaleden elendiğini kaydeden Yurtlak, bu yıl da ihale öncesi belediyede ilgili birim yetkilisinden ‘Evrağınız tam’ onayı almasına rağmen yine elendiğini bildirdi. Yurtlak, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “İlk ihale Kepez Belediyesi tarafından, ihaleye giren firmaların katılımına açık olarak yapılan, kamera ile kayıt altına alınan, ihale şartnamesi gayet açık ve anlaşılır. Diğer ihale ise katılımcıların komisyonu görmediği, her yıl ne hikmetse aynı firmaya verilen, katılan diğer firmaların evraklarını önceden incelemesine rağmen her şartta diğer firmaları elemek için uğraşan bir belediye... Kılıçdaroğlu, istediği kadar kürsüden bağırsın… Kendi içimizdeki hırsızları, liyakatsizleri, peşkeşçileri elemediğimiz ve desteklediğimiz sürece bu düzen değişmeyecektir” dedi. Bu paylaşım üzerine detayları öğrenmek için kendisine ulaştık ve Yurtlak yaşananları anlattı.

 “EVRAKLARIMDA EKSİK OLMADIĞI SÖYLENDİ”

İki senedir aynı ihaleye katıldığını, ihaleye Pidex’in de girdiğini söyleyen Yurtlak ihaleye katılmadan önce evraklarını kontrol ettirdiğini ve kendisine evraklarında bir eksik olmadığının ve ihaleye katılabileceğinin söylendiğini belirterek olayı anlatı: “Bu ihaleye ben iki senedir katılıyorum. İlk olarak geçen sene katıldım. Geçen sene ihaleye katıldığımız gün içinde bize mesaj geldi. Evraklarınız yetersiz, sizi eksiltmeye alamıyoruz diye. Biz de hangi belgemizin eksik olduğunu sorduk ve bize toplu üretim belgemizin olmadığını, onun için de bizi ihaleye alamayacaklarını söylediler. Tamam deyip Muratpaşa Tarım İlçe Müdürlüğü’ne gidip evraklarımızı tanzim ettik. Bu sene aynı ihaleye tekrar girdik. İhaleye girmeden 3-4 gün önce İlgili bölümün müdür vekili Abdullah Bey ile görüştüm. ‘Bizim evraklarımız tamam mı, bir eksik var mı’ diye sordum.  Bir eksik olmadığını ve ihaleye girebileceğimi söyledi. Ben de 10 bin TL ihale bedelini yatırıp ihaleye girdim. Bana ihaleden 6 gün sonra EKAP’tan mesaj geldi. Evrak eksikliğinden dolayı elektronik eksiltmeye alınmadınız. Benim madem evraklarım eksikti, neden bana söylenmedi, ben neden para yatırdım? İşin ilginç tarafı geçen sene de aynı iki firma girdik. İhalede bizi elediler. Bu sene de aynı iki firma girdik ihaleye. Yine bizi elediler.”

 

 KEPEZ’E İHALE ÖVGÜSÜ

“Ben bu olayların sonrasında Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı’dan randevu aldım ve olayı sordum. ‘Geçen sene ihaleden 2 saat sonra eleme mesajını almıştım. Bu sene ihaleden 6 gün sonra mesaj aldım bunun sebebi nedir?’ Bana Hüseyin Bey sonradan ulaştı ve ‘Evet 6 gün uzun sürmüş, arkadaşlarımız gıda mühendisine ulaşmakta zorlanmış’ gibi sudan sebepler sunuldu. Şimdi benim aklımda bir soru var. Gıda üstüne yapılan bu ihalede gıda mühendisi yok muydu da ulaşmak bu kadar uzun sürdü? Bakın ben uzun zamandır CHP üyesiyim, benim ailem de CHP üyesi ama Kepez Belediyesi’nin yaptığı ihaleye bakınca evet şeffaf ihalenin nasıl yapıldığını açık bir şekilde görüyoruz. Ben Kepez Belediyesi’nin ihalesinde katıldım. İhale sonrasında bizi arayıp çağırdılar ve teklifleri tek tek gözümüzün önünde açıp bizi gönderdiler ama Muratpaşa bunu bile yapmadı. Kim, nasıl, ne ile kazandı bilmiyoruz?”

 Yasin SALİHOĞLU

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İnsanca yaşam için!

İnsanca yaşam için!