Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Antalya’da kıyamete hazır olun 

Antalya’da kıyamete hazır olun 

Antalya İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü 24 Kasım 2023 Cuma günü saat 14.00 civarında Antalyalılara cep telefonundan uyarı mesajı yolladı. Mesajda “Meteoroloji’ye göre Antalya'da yarın gökgürültülü sağanak, yüksek kesimlerde kar bekleniyor. Sel, yıldırım, buzlanma, hortum, don olayına karşı tedbirli olun” denildi. 

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Antalya Meteoroloji Müdürlüğü de 25 Kasım Cumartesi günü kentte yer yer şiddetli yağış, yükseklerde ise kar beklendiğini duyurdu. Antalya Meteoroloji Müdürlüğü gece saatlerinden itibaren Antalya’nın batısından başlamak üzere zamanla il genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olacağını duyurdu.

Antalya’ya sarı uyarı veren Antalya Meteoroloji Müdürlüğü şu açıklamayı yaptı: “Yapılan son değerlendirmelere göre: Rüzgarın; yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlamak üzere, zamanla Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat), Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli fırtına (80 km/saat), 26.11.2023 (Pazar) günü etkisini artırarak kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) ve yer yer tam fırtına (100 km/saat ve üzeri) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Genel olarak güney yönlerden, Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın kuzeyi ile zamanla yurdun kuzey kesimlerinde batı ve kuzeybatıdan esmesi beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Oluşması Muhtemel Riskler

Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi - Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi - Ulaşımda Aksamalar

Alınabilir Önlemler

Fırtınadan Korunma Yöntemleri - Baca Gazı Zehirlenmesinden Korunma Yöntemleri

Uyarı Yapan Merkez

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Evinin tadilatını yaptırdığı işçilere kurşun yağdırdı

Evinin tadilatını yaptırdığı işçilere kurşun yağdırdı