Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Antalya'da kira sorunu! Kriz büyüyor önem yok

Antalya'da kira sorunu! Kriz büyüyor önem yok

Türkiye’de derinleşen yoksulluk sebebiyle ortaya çıkan barınma krizinin son örneği Güvenlik Mahallesi’nde görüldü. Ev sahibinin tahliye kararı aldırması sonrası icra memurları ile karşılaşan kiracı benzin bidonuyla sokağa çıktı. Olay sonrası Kiracılar Dayanışma Platformu Kurucu üyesi Cengiz Kul’un, ‘Asayiş vakaları artacak, insanlar zarar görecek” söylemi akıllara geldi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da kira sorunu! Kriz büyüyor önem yok
MUHABİR: Arda KIR

İhlas haber Ajansı’ndan alınan bilgiye göre, Olay, Muratpaşa ilçesi Güvenlik Mahallesi, 270 Sokak üzerindeki 5 katlı bir apartmanın giriş kat dairesinde meydana geldi. 40 yaşındaki kebap ustası İsmail Başboğa, 5 yıldır kirada yaşadığı daire ile ilgili bir süre önce ev sahibi ile tahliye noktasında sorun yaşamaya başladı. Sabah saatlerinde icra memurlarını ve polisi karşısında gören Başboğa, girdiği bunalım sonucu eline aldığı benzin bidonuyla sokağa çıktı. Kendini yakacağını söyleyen Başboğa’yı görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarla adrese itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede adrese gelen polis, şahsı ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından vatandaşların da araya girmesiyle şahıs eyleminden vazgeçti. Ekip arabasına bindirilen şahıs, önemli eşyalarını almak için evine girmek istedi. Polis kontrolünde evine giren Başboğa, kıyafetlerini ve eşyalarını karton kutuya yerleştirdi. Evden çıkışında kadın icra memuruna sesini yükselten Başboğa, ardından "Çok özür dilerim" diyerek affını istedi. 

“ADALET GECİKMEZ”
Konuyla ilgili konuşan Kiracılar Dayanışma Platformu Kurucu üyesi Cengiz Kul, Daha önce de bir çok asayiş olayıyla karşılaştık. Türkiye’de bu konu gittikçe yaygınlaşıyor. Kiracılar yaşam savaşı veriyor” dedi. Daha önce de Cengiz Kul,

“Kira sorununa eğer bir önlem alınmazsa bu sorun daha da etkili hale gelerek cinayetler intiharlar ve sokak kavgaları giderek artacaktır. Toplumun ortak sorunu derhal son bulmalı bunun için de biz kiracılar yasa ve çözüm bekliyoruz. Artık bu çığlığı duymalarını istiyoruz” demişti.

Kul’un bu söylemi üzerine kiracı-ev sahibi tartışmalarının son örneği Güvenlik Mahallesi’nde yaşandı. Antalya’da 4 kişilik bir ailenin insanca yaşayabileceği 2 odalı bir evin fiyatı asgari ücretin üzerinde iken, kiracılar, sorun yaşadıkları ev sahibi ile davalık oluyor. Ev sahibi-kiracı davalarının önü arkası alınamazken, Antalya Barosu Başkanı Av. Hüseyin Geçilmez, 10 ay sonraya duruşma günü verilen dava var. Adalet gecikemez’ demişti. ‘Her gün kapıya konulma korkusu ile yaşamak istemediklerini belirten kiracılar ise ‘Kendi ülkemizde göçmen olduk’ diyerek isyan etmişti. Barınma krizinin toplumsal bir sorun olduğunu dile getiren Kul, ilerleyen haftalarda Ankara’da siyasiler ile görüşeceklerini belirtti.                            
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Güldür Güldür Show'un Cumhuriyet'in 100. yılına özel skeci

Güldür Güldür Show'un Cumhuriyet'in 100. yılına özel skeci