Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber Ağaç kesimine dava!

Ağaç kesimine dava!

Antalya’nın Kemer İlçesi’ne bağlı Beycik Köyü sakinleri, 21 hektarlık (210 dönüm) bir alanda başlayan ve geçici süre ile durdurma kararı çıkan düz ağaç kesimine karşı 2 Aralık’ta 2020/995 dosya numarasıyla ‘yürütmeyi durdurma ve iptal’ davası açtı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ağaç kesimine dava!

Beycikliler adına Tugay Şevik, Ümran Şevik ve Zeynep Demirsü’nün Av. Mustafa Baysal aracılığıyla Orman Genel Müdürlüğü'ne karşı Antalya 5. İdare Mahkemesi'nde açtığı dava bölgede sevinç yarattı.

Av. Mustafa Baysal’dan alınan bilgiye göre alanda yapılacak olan tıraşlama kesimi, Beycik yerleşkesinde yaşayan insanların yaşamına, yaban hayatına nadir bulunan ve canlı türüne olumsuz etki yapacak. Baysal, konuya dair şu açıklamayı yaptı: “Bölgede bulunan bitki örtüsünün tıraşlama yoluyla kesilmesi, bölgedeki yaşamanı ciddi tehlikeye sokacaktır.  Yine tıraşlama yöntemi ile kesilecek bölme sınırları içinden geçen ve tarihsel zenginliğimiz olan Likya Yolu’na zarar verilecek ve ülkemizin en önemli gelir kaynağı olan turizme telefi edilemez boyutta zarar verecektir.”

HEYELANA DAVET

“Dikili satış yöntemi ile özel bir firmaya ihale edilmiş olan tıraşlama şeklinde yapılacak olan kesim sonucunda, yaklaşık 12 bin adet yetişmiş kızılçam ağacı kesilecektir”  diyen Baysal, “Mevcut bitki örtüsünün gövde ve dallarının Tahtalı Dağı’ndan gelecek yağmur sularının oluşturacağı sel sularına, sel sularının taşıyacağı taş, kaya ve moloz gibi her türlü materyale, erozyon ve heyelan gibi olumsuzlukları engel oluşturduğu koşulsuzdur” şeklinde konuştu.

Nizamettin ÖZMEN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeşil Göl’ü koruma önlemi

Yeşil Göl’ü koruma önlemi