Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber ABD ve İsrail Savunma Bakanları Telefon Görüşmesi Gerçekleştirdi

ABD ve İsrail Savunma Bakanları Telefon Görüşmesi Gerçekleştirdi

ABD Savunma Bakanı İsrail Savunma Bakanı ile bölgesel güvenlik ve Orta Doğu'daki son gelişmeleri hakkında telefon görüşmesi yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD ve İsrail Savunma Bakanları Telefon Görüşmesi Gerçekleştirdi
MUHABİR: Kardelen Özdemir

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, bölgesel güvenlik ve Orta Doğu'daki son gelişmeleri değerlendirdi. 

Pentagon'dan yapılan açıklamaya göre, görüşme, Lübnan'da Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarının patlamasının ardından yapıldı.

Gerilimi Azaltma Çabaları ve Diplomatik Çözümler

Açıklamada, Austin'in Orta Doğu'da gerilimi azaltma çabalarına bağlılığını vurguladığı belirtildi. Austin, ateşkes anlaşmasına varılmasının ve İsrail-Lübnan sınırındaki çatışmalara kalıcı diplomatik çözüm sağlanmasının önceliklerini yeniden teyit etti. ABD'nin İsrail'e, Lübnan Hizbullahı, İran ve diğer bölgesel tehditlere karşı destek vermeye devam edeceği ifade edildi.

Lübnan'daki Patlamalar ve Can Kaybı

Lübnan'da 17 Eylül'de Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında meydana gelen eş zamanlı patlamalar sonucu 12 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralanmıştı. 18 Eylül'de ise telsizlerin patlaması sonucunda 20 kişi ölmüş ve 450'den fazla kişi yaralanmıştı. Lübnanlı yetkililer, bu olaylardan İsrail'i sorumlu tutuyor, ancak İsrail'den henüz resmi bir açıklama gelmedi.

İsrail-Lübnan Sınırındaki Çatışmalar

İsrail ile Lübnan arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana zaman zaman şiddetlenen çatışmalar yaşanıyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, savaşın yeni bir aşamaya geçtiğini ve bu aşamanın daha fazla asker ve kaynak aktarılan kuzey sınır bölgesine kaydığını duyurdu. Gallant, bir hava kuvvetleri üssünde yaptığı açıklamada, "Savaşta yeni bir aşamaya geçiyoruz; bu aşama cesaret, kararlılık ve azim gerektiriyor" dedi.

Uluslararası Tepkiler ve Diplomasinin Rolü

ABD'nin desteği ve diplomatik girişimleri, bölgedeki gerilimin azaltılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Ancak, Lübnan'daki patlamalar ve İsrail-Lübnan sınırındaki çatışmalar, uluslararası toplumu ve bölgesel güçleri daha aktif bir diplomatik çözüm arayışına yöneltiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çin’de 10 Yaşındaki Japon Çocuğa B*çaklı S*ldırı: Hayatını Kaybetti

Çin’de 10 Yaşındaki Japon Çocuğa B*çaklı S*ldırı: Hayatını Kaybetti