Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Özel Haber 12 yılda ekilenler 3 saatte biçiliyor

12 yılda ekilenler 3 saatte biçiliyor

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, hafta sonu gerçekleşecek olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına (YKS) giren çocukların bir at yarışı müsabakasına koşulduğunu belirterek,’’ Ezbere dayalı bir eğitim sistemiyle öğrenciler, 12 yıllık ilkokul, ortaokul ve lise yıllarındaki tecrübelerini 3 saatlik bir sınavda test edecekler. Bu çok vahim bir durum bunun sorumluları bakanlık ve ÖSYM ’’ dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
12 yılda ekilenler  3 saatte biçiliyor


Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk,  30 Haziran ve 1 Temmuz’da YKS’ya girecek öğrencilerin sınav sistemini nedeniyle çocukların büyük bir stres yaşadığını söyledi. Öztürk,’’Neden sonuç ilişkisine göre belirlenmiş bir sistem. Ezbere bilimselliğin dışında bir eğitim modeli uygulandığı içi çocuklar büyük bir travma yaşamaktadır. Çocuklar, 12 yıl ektiği şeyi 3 saatte biçecek. Dünya da böyle bir şey görülmemiştir’’ dedi.  

RANT UĞRUNA

Kadir Öztürk, sınav sisteminin bu halde olmasının ÖSYM ve Bakanlığa bağladığını belirtti. Her sınavın çocukların stresinin arttığını ve bunun için ayrıca para ödediklerini söyledi. Öztürk,’’Çocukların ne yaşadığı ÖSYM ve Bakanlık için önemli değil. Onlar rant peşinde her sınava milyon kişi katılıyor ve her birinden 50 şer lira alıyorlar.  Bir ton para onlar sadece para düşünüyorlar yani çocuklar travma geçirmiş geç kalmış umurlarında değil’’ diye konuştu.

DİKTATÖRLÜK BU

Sınavın seçim nedeniyle ertelenmesi yüzünden yüzlerce çocuğun artı stres yaşamalarını hükümete bağlayan Öztürk,’’ Sırf bir seçim için sınav ertelendi ve kimse o çocukların ne düşündüğünü önemsemedi. Tek bir kelimeyle sınav ertelendi diktatörlük bu milyonlarca çocuğun geleceği ile oynamak olur. Böyle bir şey Avrupa ülkelerinde olsa herkes ayağa kalkardı. Ama bizim ülkemizde korku söz konusu kimse sesini çıkaramıyorlar’’ kaydetti. Öztürk sözlerine ‘’ Buna bağlı olarak eğitim sistemi ileriye gitmek yerine geriye doğru gidiyor buna bir dur dememizin vakti geldi’’ dedi. Senem KÖR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kepez Kent Meydanı’na kavuşuyor

Kepez Kent Meydanı’na kavuşuyor