Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Magazin Can Gürzap öldü mü? Can Gürzap Kimdir? Nerelidir? Can Gürzap Hastalığı Nedir?

Can Gürzap öldü mü? Can Gürzap Kimdir? Nerelidir? Can Gürzap Hastalığı Nedir?

Üzülerek duyuruyoruz ki, ünlü sinema sanatçısı Can Gürzap’ın hayatını kaybettiği öğrenildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Can Gürzap öldü mü? Can Gürzap Kimdir? Nerelidir? Can Gürzap Hastalığı Nedir?

Üzülerek duyuruyoruz ki, ünlü sinema sanatçısı Can Gürzap’ın hayatını kaybettiği öğrenildi. Can Gürzap’ın daha önce aort anevrizması nedeniyle tedavi gördüğü biliniyordu. Gürzap’ın hayatını neden kaybettiğine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Sanat Dünyası Can Gürzap’a Veda Etti

Tiyatro ve sinema sanatçısı Can Gürzap, tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında hayatını kaybetti. Usta oyuncu için Atatürk Kültür Merkezi’nde bir tören düzenlendi. Törene, Gürzap’ın eşi Arsen Gürzap, kızları Ayşe Gürzap ve Elif Gürzap, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Derya Baykal, Haldun Dormen, Işıl Yücesoy gibi çok sayıda sanatçı dostu ve sevenleri katıldı.

Can Gürzap’ın Hayatı ve Sanatı Anıldı

Tören, Can Gürzap’ın hayatını anlatan bir video gösterimiyle başladı. Tören’de Can Gürzap’ın yakın dostları sanatçıyı anlatırken ailesi ve dostları gözyaşlarına hakim olamadı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gürzap’ın Türk tiyatrosunun ve dünya sanat dünyasının çok önemli bir ismi olduğunu belirtti.

Can Gürzap’ın Arkadaşlarından Anılar

Gürzap’ın yakın arkadaşı oyuncu Atsız Karaduman, Gürzap’ın hayatını ve sanatını anlattı. Işıl Yücesoy da, Gürzap’ın çok zarif ve şık bir adam olduğunu, hocaların hocası olduğunu ve hayatı boyunca çok sayıda genç sanatçının yetişmesine katkıda bulunduğunu belirtti.

Can Gürzap’ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından Taksim Camii’ne götürüldü.

Can Gürzap Kimdir?

Can Gürzap, 26 Mayıs 1944’te İstanbul’da doğmuş önemli bir sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu, yazar, eğitmendir. İlk tiyatro eğitimini, kendisi gibi sanatçı olan babası Reşit Gürzap’tan alan sanatçı, 1962’de Kadıköy Maarif Koleji’ni tamamladıktan sonra Ankara Devlet Konservartuarı Tiyatro Bölümü’nü bitirdi ve Londra’da Central School of Speech and Drama’da eğitim gördü. Ankara Devlet Tiyatrosu’nda yönetmen ve oyuncu olarak görev yaptı.

Can Gürzap’ın sanat dünyasına katkıları unutulmayacak ve onun anısını yaşatmaya devam edeceğiz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fırına gidenleri sarsan haber: Ekmeğe dev zam geliyor

Fırına gidenleri sarsan haber: Ekmeğe dev zam geliyor