Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Yüksel Sarı çevreci Büyüknohutçu çiftine adanmış 'Cennetin Kanı' romanını yayınladı

Yüksel Sarı çevreci Büyüknohutçu çiftine adanmış 'Cennetin Kanı' romanını yayınladı

Antalya'nın Finike ilçesinde, çevre mücadelesi veren Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu çifti canice katledildikten sonra, yazar Yüksel Sarı tarafından onların anısına bir roman kaleme alındı. 'Cennetin Kanı' isimli bu eser, çiftin yaşadığı mücadeleyi ve doğa ile insan arasındaki çatışmayı derinlemesine ele alıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yüksel Sarı çevreci Büyüknohutçu çiftine adanmış 'Cennetin Kanı' romanını yayınladı
MUHABİR: Kamer Durdu

Yazar Yüksel Sarı, yaptığı açıklamada, Büyüknohutçu çiftinin mücadelesinin kendisine ilham verdiğini ve bu romanda onların anısını yaşatmayı amaçladığını belirtti. Sarı, romanıyla çiftin mücadelesini ve doğa koruma konusundaki kararlılıklarını vurgulamayı hedeflediğini ifade etti.

Yüksel Sarı çevreci Büyüknohutçu çiftine adanmış 'Cennetin Kanı' romanını yayınladı

Kitabın Konusu ve İçeriği

'Cennetin Kanı' adlı roman, Erdal Hoca ve Sevim adlı karakterlerin televizyonda izledikleri bir haber sonrasında, şehir hayatını bırakıp sakin ve huzurlu bir yaşam için yaylaya yerleşmeleriyle başlıyor. Ancak, zamanla çetin bir doğa savaşçısına dönüşen bu karakterlerin hikayesi, okuyucuyu derin bir yolculuğa çıkarıyor.

Eser, Karatepe'den Bey Dağları'na, Kızlar Sivrisi'nden Toylak Karlığı'na ve Alacadağ'a kadar uzanan bir mücadeleyi işliyor. Bölgenin günlük hayatı, kültürel yapısı ve insanın doğayla kurduğu bağ, zengin tasvirlerle ve usta bir sadelikle okura sunuluyor.

Yüksel Sarı, romanında vahşice doğayı tahrip edenlerin karşısında köylüleri mücadeleye sevk eden bir aydının ve çaresizliğin konforuna alışmış bir insanın psikolojisini başarıyla işliyor. 'Cennetin Kanı', her satırıyla hayatın içinden, tanıdık karakterleri ve sarsıcı sonuyla ülke gerçeklerinin romanı olarak öne çıkıyor.

Yazar Yüksel Sarı, romanını yayınlarken, doğanın ve insanın karşılıklı ilişkisini ve doğa koruma mücadelesini ön plana çıkarmayı amaçladığını belirtti. Sarı, kitabın adını 'Vahşice akıtılan kan; doğanın, tüm güzelliklerimizin, hepimizin kanı." sözleriyle açıkladı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Acil Durumlarda Yollarda Kadın Ambulans Şoförleri

Acil Durumlarda Yollarda Kadın Ambulans Şoförleri