Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Toroslar Belediye Başkanı gençlerle Anıtkabir'de Cumhuriyetin 100. yılını onurlandırdı

Toroslar Belediye Başkanı gençlerle Anıtkabir'de Cumhuriyetin 100. yılını onurlandırdı

Mersin'in Toroslar ilçesinin Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Cumhuriyetin 100. yılına özel bir etkinlik çerçevesinde 100 genç öğrenciyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Toroslar Belediye Başkanı gençlerle Anıtkabir'de Cumhuriyetin 100. yılını onurlandırdı
KAYNAK: İHA

Başkan Yılmaz, Cumhuriyetin 100. yıl dönemi kutlamaları kapsamında Toroslar ilçesinde eğitim gören 100 öğrenci ve öğretmenlerini Ankara'ya davet ederek, gençlerle birlikte Anıtkabir'de Türk bayrağı açtı.

Öğrenciler, Başkan Yılmaz ile birlikte Anıtkabir'in aslanlı yolu üzerinde yürüyüş yaparak, saygı duruşunda bulunduktan sonra Atatürk'ün mozolesine karanfil bıraktılar. Anıtkabir ve müze ziyareti sırasında gençlerle sohbet eden Yılmaz, Atatürk'ün mirasına ve Cumhuriyet'in değerlerine bağlılıklarını bir kez daha vurguladı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Cumhuriyetin 100. yılında 100 gençle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etmekten duyduğu gururu dile getirerek, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü kutladı. Ayrıca, Cumhuriyetin kuruluşunda, Kurtuluş Savaşı'nda, vatanın kurtuluşunda emeği geçen tüm büyükleri rahmet ve minnetle andı.

Yılmaz, Cumhuriyetin her zaman genç ve 18 yaşında olduğunu belirtti ve gençlerin bu mirasa sahip çıkacaklarını ve Cumhuriyeti yüzyıllar boyunca yaşatacaklarını ifade etti. Programa katılan tüm öğrencilere ve gençlere teşekkür etti ve onların vatanlarını, milletlerini ve devletlerini seven başarılı bireyler olmalarının gurur verici olduğunu söyledi.

Öğrenciler ise Atatürk'e duydukları sevgi, saygı ve minneti ifade ederek, Başkan Yılmaz'a kendileri için düzenlediği bu özel ziyaret için teşekkür ettiler. Anıtkabir'in duygusal anlar yaşattığını ve her Türk gencinin ziyaret etmesi gereken bir yer olduğunu dile getirdiler.

Programın bir parçası olarak, öğrenciler Anıtkabir ziyareti sonrası Başkan Yılmaz ile birlikte Kurtuluş Savaşı Müzesi (1. TBMM) ve Cumhuriyet Müzesi (2. TBMM) gibi tarihî mekanları da ziyaret ettiler.

AW060330_04AW060330_03AW060330_01


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Norveç'ten bisikletiyle geldi Trabzon'da öldü

Norveç'ten bisikletiyle geldi Trabzon'da öldü