Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Tarihi Kozan Kalesi restore ediliyor

Tarihi Kozan Kalesi restore ediliyor

Kozan Belediyesi ve Adana Kültür Hakları Koruma Bölge Kurulu tarafından restorasyonu başlatılan Tarihi Kozan Kalesi yeniden görkemine kavuşacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tarihi Kozan Kalesi restore ediliyor
KAYNAK: İHA

Her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Tarihi Kozan Kalesi, Kozan Belediyesi ve Adana Kültür Hakları Koruma Bölge Kurulu tarafından gerçekleştirilecek olan restorasyon çalışmalarıyla yeniden eski ihtişamına kavuşuyor.

Görkemli Kale Yürüyüş Yollarıyla Güvenli Hale Geliyor

Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan'ın projesi, Anıtlar ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Restorasyon sürecinde kaledeki surların görkemli bir şekilde restore edilmesi hedeflenirken, yürüyüş yolları da güvenli hale getirilecek. Bu sayede ziyaretçiler, Kozan Kalesi'ni daha rahat ve güvenli bir şekilde gezebilecek.

Tarihi Kozan Kalesi Restore Ediliyor

Çalışmalar Kapsamında Yapılan İlk Adımlar

Restorasyon çalışmaları kapsamında, Kozan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Yaşar Gök ve Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Sönmez liderliğindeki ekip, 23 Aralık'ta başladı. İlk etapta kale sur duvarları ve yollarında oluşan çalı ve yabani otların temizliği gerçekleştirilirken, 6 Şubat ve 25 Temmuz'da yaşanan depremlerde dökülen taşlar temizlenerek, kalenin görsel güzelliği eski haline getiriliyor.

Adana Kültür Hakları Koruma Bölge Kurulu Denetiminde

Restorasyon süreci, Adana Kültür Hakları Koruma Bölge Kurulu tarafından titizlikle denetleniyor. Heyet, Kozan Kalesi'nde yapılan çalışmaları inceleyerek, kalenin tarihi dokusunu koruma amacıyla gerçekleştirilen restorasyon sürecini takip ediyor.

Tarihi Kozan Kalesi Restore Ediliyor

Kozan Belediye Başkan Yardımcısı: Turizme Kazandırılacak Önemli Bir Çalışma

Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Sönmez, 'Kozan’ımıza hayırlı olsun diyerek, Kozan turizminde büyük öneme sahip olan kalemiz yüzeysel bitki temizliği ve yol temizliği ile kale surları ve çevresindeki görsel güvenlik ön plana çıkarak hem kalemizin korunması hem de turizme kazandırılması noktasında önemli bir çalışma olacak ilçemize hayırlı olun' dedi.

Kozan Kalesi'ni ziyaret edenler, yapılacak restorasyon çalışmalarının kaleyi daha kolay ziyaret edilebilir hale getireceğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür ettiler. Kozan Kalesi'nin tarihine ışık tutacak bu önemli restorasyon çalışmalarının devamıyla, kale daha da çekici bir destinasyon haline gelecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Elmalı’daki Dört Mahalleye Ulaşım Süresi Kısalıyor!

Elmalı’daki Dört Mahalleye Ulaşım Süresi Kısalıyor!