Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Soğanlı Vadisi Kapadokya'nın gözdesi

Soğanlı Vadisi Kapadokya'nın gözdesi

Soğanlı Vadisi, Kapadokya'nın önemli turistik bölgelerinden biri ve bu yıl 150 binden fazla turisti ağırladı. Vadide tescilli kiliseler ve sıcak hava balonları ilgi çekiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Soğanlı Vadisi Kapadokya'nın gözdesi
KAYNAK: İHA

Soğanlı Vadisi, "Kapadokya'nın Giriş Kapısı" olarak kabul ediliyor ve bu yıl büyük bir turist akınına uğradı. Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş, 150 hane ve 350 nüfusa sahip Soğanlı'ya bu yıl 150 binden fazla yerli ve yabancı turistin geldiğini açıkladı. Ayrıca, bu turistlerden yaklaşık 13 bininin sıcak hava balonuyla bölgeyi havadan izlediğini belirtti.

+kayseri2

Sıcak hava balonları havalanıyor

Vali Gökmen Çiçek'in Kayseri'ye atanmasının ardından Soğanlı Vadisi'ne büyük önem verildi. Bölgede düzenleme ve altyapı çalışmaları hızla devam ediyor. Sıcak hava balonlarının da havalandığı vadide turistler, hem kültürel mirası keşfetme hem de havadan izleme fırsatı buluyor.

+kayseri3

80' e yakın kilise var

Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş, konuyla ilgili şunları söyledi: "Buraya her yıl binlerce turist geliyor. Şu an 13 bin kişi bu sene sırf balona binmiş. Bu da demek oluyor ki 150 binden fazla turist bu bölgeye gezmeye gelmiş, buradaki birçok eseri de görmüşler. Bizdeki turist akını genellikle yabancı turist. Burada yaklaşık 16-17 tane tescilli, 80'e yakın da restore edilmemiş kilise var. Bunun yanında birçok şapel, şırahane ve konut olarak müştemilat da yapılmış. Bunların tamamı kaya oyması ve peri bacalarına oyulmuş. Buraların gezilmesi için yürüyüş yolları ve altyapı çalışmaları yaptık. Şu anda da ışıklandırma çalışmaları devam ediyor. İnşallah bir ay içerisinde ışıklandırma çalışması da bitecek. Bununla birlikte birçok yer gezilebilecek bir hal alacak."

+kayseri

Soğanlı Vadisi, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiş durumda ve Kapadokya'nın eşsiz güzelliklerini keşfetmek isteyenler için önemli bir destinasyon haline gelmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muratpaşa’da Yeni Dansçılar Aranıyor

Muratpaşa’da Yeni Dansçılar Aranıyor