Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Sarıkamış'ta Kardan Şehit Heykelleri Hazır!

Sarıkamış'ta Kardan Şehit Heykelleri Hazır!

Sarıkamış Harekatı'nın 109. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında Sarıkamış Kayak Merkezi'nde yapılan kardan şehit heykelleri, 200 kamyon karın taşınması ve özverili bir çalışma ile hayat buldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sarıkamış'ta Kardan Şehit Heykelleri Hazır!
KAYNAK: İHA

Kazım Karabekir Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Muhammet Hanifi Zengin'in koordinasyonunda gerçekleştirilen bu özgün proje, Sarıkamış Şehirleri etkinlikleri çerçevesinde büyük ilgi görmeye hazırlanıyor.

A W112610 02

Heykellerin yapımında kullanılan kar, 15 kilometre uzaklıktaki Handere mevkisinden Sarıkamış Kayak Merkezi'nin 1. etap oteller bölgesine taşındı. Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesi'nin katkılarıyla hayata geçirilen proje, soğuk havaya aldırış etmeden bir grup öğretim görevlisi ve öğrenci tarafından titizlikle işlendi.

A W112610 03

Öğretim Görevlisi Muhammet Hanifi Zengin, Sarıkamış Şehitleri Anma Programı 109. yıl etkinlikleri kapsamında yapılan kardan şehit heykellerinin son rötuşlarını tamamladıklarını belirtti. Zengin, "Sarıkamış Harekatı anma etkinlikleri çerçevesinde yapmış olduğumuz kardan heykel çalışmalarımızın 1. etapta Kızılçubuk mevkiindeki heykelden sonra 2. etap oteller bölgesinde çalışmaya başladık. Heykellerimiz bitmek üzere ve hafta sonu itibariyle açılış için hazır olacak" dedi.

A W112610 05

Heykellerin resmi açılışı, 6 Ocak 2024 Cumartesi günü Sarıkamış Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Açılış törenine katılacak olan bakanlar, Sarıkamış Harekatı'nın anısına yapılan bu etkileyici eserleri yakından inceleme fırsatı bulacak.

A W112610 06

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray’ın yoğun Ocak ayı fikstürü: Evde 5 deplasmanda 2 maç

Galatasaray’ın yoğun Ocak ayı fikstürü: Evde 5 deplasmanda 2 maç