Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Osmaniye'de 7. Kitap Fuarı kitapseverleri buluşturuyor

Osmaniye'de 7. Kitap Fuarı kitapseverleri buluşturuyor

Osmaniye'de düzenlenen 7. Kitap Fuarı, 24 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında kitap dostlarını ağırlıyor. Asrın felaketi sonrasında normalleşme adımlarının atıldığı şehirde gerçekleşen fuar, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Osmaniye'de 7. Kitap Fuarı kitapseverleri buluşturuyor
KAYNAK: İHA

Kitap fuarının açılış töreninde Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, şair-yazar Hayati İnanç ve şehir protokol üyeleri bir araya gelerek kurdele kesimini gerçekleştirdi.

AW083997_01

Fuar kapsamında 70 yazar ve 120 yayınevi yer alacak, imza günleri, söyleşiler ve paneller düzenlenecek. Çocuklar için Hacivat ve Karagöz oyunları düzenlenirken, yayınevleri kitapseverlere çeşitli kampanyalar sunacak. Vali Erdinç Yılmaz, Osmaniyelilerin fuara gösterdiği yoğun ilgiden memnuniyetini dile getirerek, "Bu geniş katılımlı, günlerce sürecek olan kitap fuarımıza çok önemli yazarlarımız geliyor ve çok önemli yayın evleri burada. Bu fırsatı iyi değerlendireceklerine inanıyorum" dedi.

Vali Yılmaz, eğitim öğretimde Osmaniye'nin başarılı bir konumda olduğunu belirterek, düzenlenen kitap fuarının bu başarıya katkı sağlayacağını vurguladı.

Geçmişten geleceğe köprü kuruyoruz

Belediye Başkanı Kadir Kara, her yaştan okurlar için düzenlenen kitap fuarının amacının tüm hemşehrileri yazarlar ve kitaplarla buluşturmak olduğunu belirtti. Kara, "Her geçen gün alışkanlıkların değiştiği bir dünyada yaşıyoruz. Amacımız gençlerimizin ve çocuklarımızın sanal dünyada değil gerçek dünyada yaşamasını sağlamak" diye konuştu. Kara, fuarın geleneksel hale gelmesini ve her yıl devam etmesini umut ettiğini dile getirdi.

AW083997_05

Başkan Kara, özellikle Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin ardından çocuklara yaşam sevinci kazandırmak adına kitaplarla buluşturmanın önemine vurgu yaptı. "Travmaların atlatılması adına kitaplar çok önemli. Kitaplarımızın çocuklarımız üzerinde çok ciddi etkisi olacaktır" ifadelerini kullandı.

Onur Konuğu Yazar Hayati İnanç

Fuarın onur konuğu olarak belirlenen şair-yazar Hayati İnanç, 'Can Veren Pervaneler' isimli söyleşi etkinliğinde Osmaniye halkıyla buluştu. İnanç, okurları için kitaplarını imzalayarak etkinliği tamamladı.

AW083997_02

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Stresten kurtulmanın formülünü açıklandı! Tek kelime yeter

Stresten kurtulmanın formülünü açıklandı! Tek kelime yeter