Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Neşe Karel’e son görev

Neşe Karel’e son görev

Antalya’nın sanat dünyasının önde gelen isimlerinden Edebiyaçı Neşe Larel, yaşadığı huzurevinde hayatını kaybetti. Karel’in ölümü ile sanat camiası yasa boğulurken, cenaze töreni yarın öğle namazı sonrası Uncalı Mezarlığı’nda gerçekleşecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Neşe Karel’e son görev

Kepez Belediyesi Şefkat ve Huzurevi’nde yaşayan 83 yaşındaki Edebiyatçı Yazar Neşe Karel, hayatını kaybetti. Antalya sanat camiasının ve Antalya halkının yakından tanıdığı Neşe Karel’i ‘Tüm acılara rağmen, yüzünden gülümsemeyi eksik etmeyen aydın’ olarak hatırlayan sanatseverler, Karel için son görevini yarın Uncalı Mezarlığı’nda gerçekleştirecek.

‘NEŞE’ DOLU BİR İNSANDI

İsmi ile bütünleşen bir aydın olduğunu dile getiren Antalya’nın sanat camiası Karel’in mizahi yönünün kuvvetli olduğunu hatırlattı. ‘Antalya'nın en güzel kadını’ olarak belirtilen Karel’in eşi ile 50’nci evlilik yıldönümünde nikah tazelemeleri de Antalya’da büyük olay olmuştu.

Neşe Karel kimdir?

Öykü yazarı. 4 Ekim 1940, Bursa doğumlu. Tam adı Fatma Neşe Karel. İlk öykülerinde Fatma Alagöz imzasını kullandı. Manisa Lisesi (1959) mezunu. İki yıl Almanya’da kaldı (1972-74). Yazarlık dışında bir iş yapmadı. Antalya Sanatçılar Derneği, Edebiyatçılar Derneği, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Dil Derneği üyesiydi.

 

“Horoz Dövüşü”adlı ilk öyküsü 1988’de Atayolu (İzmir) dergisinde çıktı. Öykü, deneme ve makalelerini 1975’ten itibaren Varlık, Atayolu, Yaba, Yaba Öykü, Karşı, Temmuz, Sanat Rehberi, Yazıt, Kırkmerdiven, Akdeniz Sanat, Eşik, Aykırısanat, Çağdaş Türk Dili, İnsancıl, Ansan Sanat, Portakal, Morca, Kıyı, Dört Mevsim, Ana Dili, Pencere, Bahçe, Güzel Yazılar, Dil Dergisi, Damar, Düşlük, Amik dergilerinde, yurtiçinde ve yurtdışında yayınlarını sürdüren gazetelerde yayımladı. Almanya’da hazırlanan, Türkiye’de Almancı, Almanya’da Yabancı adındaki ortak kitapta; Bursa Edebiyat Günleri’nin ürünleri olan Erguvan BayramıUludağın Etekleri Gümüşten, İpek Şehrin Günlüğü, Saat, Bursa Suları, Manolya Durağında Roman, Ölümünün 40. Yılında Tanpınar Anısına Bursa Denemeleri, İşçi Öyküleri adlı kitaplarda düzyazılarıyla yer aldı.

 

Karel, kaldığı huzurevinde 3 Ağustos 2023’te hayatını kaybetti.

Nizamettin ÖZMEN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
"Kimsenin yanına kar bırakacak değiliz"

"Kimsenin yanına kar bırakacak değiliz"