Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Misis Antik Kenti: Geçmişe ışık tutan yeni keşifler yolda!

Misis Antik Kenti: Geçmişe ışık tutan yeni keşifler yolda!

Yüreğir Belediyesi ve Kültür Varlıkları ile Müzeler Genel Müdürlüğü Arasında Misis Antik Kenti Kazılarına Destek Protokolü İmzalandı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Misis Antik Kenti: Geçmişe ışık tutan yeni keşifler yolda!
KAYNAK: İHA

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ve Adana Müze Müdürü Mehmet Çavuş, Misis Antik Kenti'nde devam eden kazı ve çevre düzenleme çalışmalarına destek amacıyla ortak bir hizmet protokolü imzaladı. Protokol kapsamında, Misis Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarının teknik, lojistik ve kurumsal süreçlerinde işbirliği sağlanacak.

Misis Antik Kenti: Geçmişe ışık tutan yeni keşifler yolda!

Misis Antik Kenti'nin geçmişine ışık tutacak

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, imza töreninde yaptığı konuşmada, Misis Antik Kenti'nde gerçekleştirilecek arkeolojik kazı ve çevre düzenleme çalışmalarına destek vermek amacıyla protokol imzalandığını belirtti. Başkan Kocaispir, Misis Antik Kenti'nin geçmişlerine ışık tutacak ve tarih, kültür zenginliklerini gün yüzüne çıkaracak bu çalışmalara destek olmanın önemine vurgu yaptı.

Önemli eserler gün yüzüne çıktı

Özel bir çalışma yürüterek Misis'e layık olduğu değeri kazandırmak için çaba harcadıklarını ifade eden Kocaispir, Misis Antik Kenti'nin Yüreğir için büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Arkeolojik kazıların 2012 yılından bu yana Yüreğir Belediyesi koordinatörlüğünde devam ettiğini ve bu süreçte önemli eserlerin gün yüzüne çıkacağına inandığını belirtti.

Misis Antik Kenti: Geçmişe ışık tutan yeni keşifler yolda!

Gelecek nesillere aktarılacak

Adana Müze Müdürü Mehmet Çavuş da konuşmasında, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir'e gösterdikleri destek için teşekkürlerini iletti. Protokolün, Misis Antik Kenti'nin kültürel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına önemli bir adım olduğunu belirtti.

Bu işbirliğiyle birlikte, Misis Antik Kenti kazıları ve çevre düzenleme çalışmaları daha etkin bir şekilde yürütülerek bölgenin tarih ve kültür zenginliklerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Avustralya'da papazın kızı Auburn Gelibolu Camii'nde Müslüman oldu

Avustralya'da papazın kızı Auburn Gelibolu Camii'nde Müslüman oldu