Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Mevlana'nın Hayatı Yapay Zeka İle Buluştu

Mevlana'nın Hayatı Yapay Zeka İle Buluştu

Sanat dünyasının öncü isimlerinden Refik Anadol'un, Mevlana'nın hayatını yapay zeka ile buluşturduğu "Rumi Rüyaları" sergisi, Atatürk Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mevlana'nın Hayatı Yapay Zeka İle Buluştu

Sergi, Mevlana'nın 750. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri ve 2023 Mevlana Yılı kapsamında düzenlendi. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin liderliğinde gerçekleşen sergi, 26 farklı dilde Mesnevi metinleriyle milyonlarca tekke, arşiv belgesi ve yazma eserden oluşan geniş bir veri setini kullanarak yapay zekanın veri tabanlı yorumlamalarını içeriyor.

180 bin veri noktası kullanıldı

Sergi görevlisi Arif Emre Avcı, Refik Anadol'un eserini "Hz. Mevlana'nın külliyatı ve arşivi burada dile geliyor" sözleriyle tanımlayarak, 180 bin veri noktasının kullanıldığını ve Türkiye Cumhuriyeti'ndeki tüm külliyatın bu çalışma için bir araya getirildiğini belirtti.

Mevlana'nın Hayatı Yapay Zeka İle Buluştu

Yerli ve yabancı ziyaretçiler için anlamlı bir sergi

Ziyaretçilerden gelen olumlu geri dönüşler arasında, Emre Büyükkılıç'ın "Yerli ve yabancı ziyaretçiler için gurur verici ve anlamlı bir sergi" yorumu öne çıkarken, Benan Çulban da "Çok emek var, gayet keyifli gözüküyor" şeklinde değerlendirme yaptı.

Mevlana'nın Hayatı Yapay Zeka İle Buluştu

Kendi ruhunu keşvetmek

Sergiyi gezen Hande Yalçın ise Atatürk Kültür Merkezi'ni övgüyle anarak, "Görsellik, renkler, müzik hepsi çok uyumlu olmuş. Herkese tavsiye ederiz. Şu anda sanki bir huzur, dinginlik; özellikle iş çıkışı bu saatlerde insanın kendi ruhunu keşfetmesi gibi" ifadelerini kullandı.

Mevlana'nın Hayatı Yapay Zeka İle Buluştu

17 Aralık tarihine kadar devam edecek

Refik Anadol'un "Rumi Rüyaları" sergisi, 17 Aralık tarihine kadar sanatseverlerin Atatürk Kültür Merkezi'nde ziyaretine açık olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin Mut zeytinyağı Avrupa Birliği yolcusu

Mersin Mut zeytinyağı Avrupa Birliği yolcusu