Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kültür Sanat Mevlana' nın 750. yıl anısına etkinlik

Mevlana' nın 750. yıl anısına etkinlik

Ağrı Hayrettin Atmaca Anadolu Lisesi, Mevlana Celaleddin Rumi'nin vuslatının 750. yıl dönümü anısına düzenlediği "Mevlana Üzerine Söyleşi" adlı etkinlikle, öğrencilere ve katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşattı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mevlana' nın 750. yıl anısına etkinlik
KAYNAK: İHA

Okulun Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, Konya Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Şimşekler, Mevlana'nın 22. kuşak torunu Dr. Esin Çelebi Bayru, İbrahim Çeçen Üniversitesi Dekan Yardımcıları Yakup Eroğlu ve Ceylan Mollamehmetoğlu, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

AW082483_02

Mevlana asırlara nasıl ulaştı

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Buket Özmen'in etkileyici sunumuyla başlayan etkinlik, Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, Prof. Dr. Nuri Şimşekler ve Dr. Esin Çelebi Bayru'nun katılımcılara Mevlana'nın edebiyat ve insanlık tarihindeki önemini detaylı bir şekilde anlattığı oturumlarla devam etti. Konuşmacılar, Mevlana'nın söylemlerinin asırlara nasıl ulaştığını, insan sevgisi ve hoşgörü kavramlarıyla benimsediği hayat felsefesini katılımcılara ilham verici bir şekilde aktardılar.

AW082483_01

Mevlana'yı daha geniş kitlelere ulaştırmalıyız

Etkinliğin sonunda, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, konuklara katılımları ve değerli paylaşımları için teşekkür ederek, anlamlı etkinliği taçlandırdı. Katılımcılara teşekkür plaketleri takdim edilerek, Mevlana'nın öğretilerini daha geniş kitlelere ulaştırmak adına yapılan bu önemli etkinlik, katılımcıların büyük beğenisini kazandı.

AW082483_07

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Survivor All Star 2024: Son Yarışmacı Belli Oldu

Survivor All Star 2024: Son Yarışmacı Belli Oldu